24 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Kajak klub Bosut u gradu osnovan je 1957. godine

Više od autora

- vl promo-

Vinkovci su grad koji leže na rijeci Bosut, a kako navode kolege u Vinkovačkom listu prije 67 godina, imaju dobre uvjete za razvoj vodenih sportova.

„Ti će uvjeti biti još veći kad se izgradi predviđena bosutska brana. Međutim, nekog masovnijeg bavljenja sportovima nije do sada bilo, osim djelatnosti plivačkog kluba”,navode.

Kajak klub Bosut osnovan je sa zadatkom populariziranja veslanja, kao jednog od najzdravijih sportova. „Kajak klub, kao i kajakaški savez spada u okvir rada organizacija Narodne tehnike Saveza za tehnički odgoj te pored razvijanja sportske djelatnosti radi i na podizanju nivoa tehničkog znanja svog članstva. To znači da će članovi tog kluba graditi plovne objekte, studirati linije tih objekata i usavršavati ih izrađujući modele”, stoji u članku.

Istaknuli su i kako će klub osnovati stanicu za spašavanje davljenika, koja će biti opremljena potrebnim sredstvima za takav rad, a kadrovi će osposobiti u klubu. Te su godine predviđali i natjecanja vinkovačkih kajakaša gdje su se trebali natjecati za kajakaški kup u okviru III. zone. Pored toga, trebali su sudjelovati i na prvenstvu Hrvatske u Koprivnici, kao i na državnom prvenstvu u Mariboru.

„Osnivanjem kluba popunjena je jedna velika praznina u razvijanju sporta na vodi, a korisnost djelovanja te organizacija će se vidjeti na djelu”, zaključna je misao.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno