10 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Kako njegovati kožu lica zimi

Više od autora

- vl promo-

Promjenom godišnjih doba dolazi do izmjene vanjskih čimbenika koji mogu povoljno ili nepovoljno utjecati na našu kožu, najveći organ ljudskog organizma. Zbog njezine velike uloge u svakodnevnom, normalnom funkcioniranju imamo odgovornost zaštititi ju i dati joj posebno mjesto odnosno mjesto koje i zaslužuje, a koje je često zapostavljeno.

Točne i pouzdane informacije o njezi kože odlučili smo potražiti na omiljenom mjestu mnogih žena – kozmetičkom salonu. Zbog svog dugogodišnjeg iskustva u radu s klijenticama i zbog mnogih usavršavanja Kristina Mravinac, majstor kozmetičar, pokazala se kao najlogičniji izbor. „Kožu je potrebno njegovati tijekom cijele godine, a hladniji mjeseci nam donose malu promjenu rutine. Ono što je potrebno koži lica tijekom zime je – hidratacija”, ističe sugovornica.

FOTO: Privatni album

Grijanjem prostorija u kojima boravimo kožu izlažemo suhom zraku, a nikako u prilog ne ide ni temperaturna razlika koja se događa ulaskom i izlaskom iz grijanih prostorija na vanjski zrak. S obzirom na bogato iskustvo, Kristina ističe najčešću pogrešku u njezi kože: „Prije uvođenja ikakve rutine potrebno je znati koji tip kože imate. Nije rijetkost da žene misle da imaju suhu kožu, iako je ona zapravo samo dehidrirana. Suha koža proizvodi manje sebuma i to je tip kože, isto kao i masna i mještovita koža. Međutim, svi tipovi kože mogu biti dehidrirani, odnosno imati manjak vlage”.

Taj problem je lako rješiv ako upoznamo svoju kožu i pravilno ju njegujemo. „Postoje hranjive kreme i postoje hidratantne kreme. Hranjiva krema je bogate i guste strukture, hrani kožu i ostaje duže na njoj, za razliku od hidratantne kreme koja se brzo upija jer je lagana i prozračna”, objašnjava majstorica kozmetičarka.FOTO: Privatni album

Nikako ne bi trebalo preskočiti prve korake koji su također od velike pomoći u održavanju zdrave kože. „Hidratizirajući tonici, serumi za hidratizaciju i termalna voda koja služi osvježavanju pokazali su se kao odlična podloga za dobru pripremu kože”, nastavlja Mravinac. U mnoštvu preparata važno je znati što se kada koristi i na koji način.

Sugovornica nam otkriva univerzalnu rutinu koju svaka osoba može prilagoditi svome tipu kože. „Navečer ili ujutro potrebno je temeljito očistiti lice pjenom, mlijekom ili gelom. Na vlažnu kožu tapkanjem nanijeti tonik, a na kraju dodati kremu prema izboru”.

Kristina nam za kraj otkriva glavnu tajnu njege kože, bilo ljeti, bilo zimi: „Rutina kože ne mora biti opsežna i komplicirana. Ključ uspjeha nalazi se u konzistenciji.” Što reći za kraj osim – usvojimo male tajne velikih majstora.

FOTO: Privatni album

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno