Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići provodi program poludnevnog boravka za djecu Vukovara pod nazivom Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! 

Kako javlja HRV, riječ je o izvaninstitucionalnom projektu namijenjenom djeci s teškoćama u razvoju i djeci iz disfunkcionalnih obitelji kojim se nastoji na vrijeme doprinijeti njihovom pravilnom rastu i razvoju te socijalizaciji.

Foto: Čini pravu stvar

Program pruža ciljanoj skupini nova znanja i vještine, druženje i igre te korisno i smisleno provođenje slobodnog vremena kroz planski osmišljene aktivnosti. Uključeno je 40 djece koja su već nakon godine dana pokazala znatne rezultate i napredak u svim aspektima življenja, pojašnjava Viktorija Matin, predsjednica udruge Vukovarski leptirići.  

“Nažalost, ovaj projekt završava i djeca će ostati bez dodatne podrške te vrlo brzo vratiti stare obrasce ponašanja. Izostat će pomoć u učenju, kao i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ne želimo ostaviti našu djecu već na početku puta i pokazati im da su sami. Želimo ih čvrsto držati za ruke i poručiti da imaju podršku na putu odrastanja”, kaže Matin.


Stoga su pokrenuli kampanju na platformi Čini pravu stvar te mole sve ljude da im pomognu prikupiti dovoljno sredstava za nastavak ovakvog vida podrške djeci sve dok se ne osigura sustavno rješenje odnosno ne napravi kvalitetan plan i program natječaja za ranjive skupine s osiguranom dugoročnom podrškom. Donirat se može putem linka
https://cinipravustvar.hr/udruga/vukovarskileptirici

Iz udruge pozivaju pojedince, škole, tvrtke, sportaše i ostale zainteresirane sudjelovati u kreiranju izazova koji može biti primjerice maraton, prodaja rukotvorina, obroka ili slastica i slično, a s ciljem prikupljanja sredstava u zajednički fond akcije.

“Zainteresirane za ovakav oblik pomoći molimo da nam se jave na mail ured.vukovarski.leptirici@gmail.com  kako bismo zajedno kreirali izazov. One koji se ne mogu uključiti u našu kampanju donacijom, molimo podijeliti našu priču, pratiti nas i bit uz našu djecu”, poručuje Viktorija Matin.

Foto: Čini pravu stvar