Nakon uspješnog singla “Gdje si sad”, Marko Rudelić nastavlja svoju plovidbu domaćim kantautorskim vodama. Ovoga nam puta predstavlja pjesmu “Krug”, koja je drugi singl s njegovog nadolazećeg dugosvirajućeg albuma “Momentum”. Materijal za spomenuti album piše od 2016. godine, a u svom glazbenom izričaju kombinira nekoliko glazbenih stilova kao što su pop rock, soul, jazz i funk. Inspiraciju za ovaj singl crpi čak iz daleke nam Afrike.

“Nakon što sam otkrio Fela Kutija prije 3 godine, “Krug” se dogodio sam od sebe dok sam radio na albumu, i napisan je za 10 minuta. Bio sam inspiriran socijalnom tematikom i egzodusom moje generacije, te isto tako karmom i krugom života i smrti.I dalje vjerujem da se stvari urušavaju da bi se izgradile nabolje te da trebamo biti primjer u društvu obrnutih vrijednosti upravo sada kada je najteže.” – priča nam Marko.

Glazbu i tekst potpisuje Marko Rudelić, dok su mu se u aranžmanu pridružili Ervis Pintar, Vladimir Kuzman te Lari Šain. Za produkciju je zaslužan Lari Šain, a pjesma je snimljena u studiju Triban.

Marko Rudelić i Zona B, 2019. | Foto: Tea Štokovac | Dallas press