Treće kolo otvorene karate lige, u sklopu kojega je nastupilo preko 260 natjecatelja iz 18 klubova, održano je jučer u Osijeku. Karate klub Vinkovci nastupio je sa 10 natjecatelja u 15 službenih kategorija, koji su ukupno osvojili 12 odličja, od čega 6 zlata, 3 srebra i 3 bronce.

Zlatni su bili Filip Periša, Mislav Iličić, Josip Slaviček i Lucija Martinović. Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, dok je majstor karatea Mladen Ivezić obnašao ulogu suca na turniru.

“Sve pohvale za hrabre nastupe mladih kataša Marka Martinovića i Ane Rozić kojima je ovo bio prvi karate turnir uopće, a posebna pohvala ide Filipu Periši i Loreni Vargi koji su jučer prvi puta nastupili u katama na natjecanju i u službenim kategorijama pobjeđivali puno iskusnije natjecatelje, što dokazuje veliki potencijal za budućnost”, poručuju treneri. Inače, nakon dužeg vremenskog perioda Karate klub Vinkovci je konačno kompletan u trenerskom i natjecateljskom smislu, pa će od ove godine na natjecanjima redovno nastupati i u borbama i u katama, a ovaj zapažen rezultat odraz je pozitivnih promjena koje se u posljednje vrijeme događaju na svim razinama kluba.