22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Karavana Prevlaka-Vukovar s oko 600 motora sutra u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Čak 600 motora iz cijele Hrvatske očekuje se u ovogodišnjoj moto karavani Prevlaka-Vukovar koja sutra staje i u Vinkovcima. Po 16. put pod motom „Zajedno u ratu, zajedno u miru” organizira ju Moto klub Korčula, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, ususret 32. godišnjici Sjećanja na žrtvu Vukovara.

Bit će ovo, smatra predsjednik Moto kluba Vinkovci Ilija Zirdum, najveća karavana do sada, budući da se već sada putem priključilo više od 400 motora. Bajkeri iz svih dijelova Lijepe Naše ponovno se u brojnim gradovima prisjećaju svih onih zahvaljujući kojima danas gradimo jednu ljepšu i bolju budućnost, mirno i dostojanstveno, s molitvom u mislima odaju počast žrtvi Vukovara i žrtvi koju su podnijeli svi sudionici Domovinskog rata.

„Dolazak u Vinkovce predviđen je u 16:15, ali mi ih očekujemo nekih pola sata poslije. Kao i svake godine, pripremili smo kiflice, pivo, kuhano vino, čaj, glazba. To su sve ljudi koje mi poznajemo i viđamo ih na susretima tijekom godine pa se veselimo ponovnom druženju, ovoga puta u nešto mirnijem tonu”, kazao nam je Zirdum.

Na put prema Gradu heroju krenuli su bajkeri u ponedjeljak, 13. studenoga, a karavanu tradicionalno voze u pet etapa, svakoga dana po jednu. Vinkovci su pretposljednja, polazak za Vukovar je u sutra u 8 sati, u 11 se uključuju u Kolonu sjećanja, a posjetit će i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata.

Moto klub Vinkovci ove će godine ponovno organizirati i Hodnju za sve žrtve Vukovara.

„Okupljanje je u subotu u šest sati kod lampe u centru grada, idemo pješke do Vukovara. Iako je u našoj organizaciji, apsolutno svi su dobro došli da zajedno s nama, dostojanstveno i u miru, odamo počast poginulim i nestalim braniteljima, budući da i naš klub ima puno članova koji su bili u Domovinskom ratu. Želimo izraziti svoje suosjećanje prema njihovoj velikoj žrtvi”, poziva Ilija Zirdum.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno