1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Kazne za nepoštivanje covid potvrda od 30 do 50 tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica obratio se novinarima nakon sastanka vladajuće većine u Banskim dvorima.

“Definirali smo odgovornu osobu u javnopravnim tijelima, koja će biti nadležna i odgovorna za provođenje sigurnosnih mjera. To znači da će provjeravati dokaze o cijepljenju, testiranju i preboljenju zarazne bolesti. Također smo naveli novčane kazne od 30 do 50 tisuća kuna za one koji krše mjere. Želimo da pandemija što prije prođe i da bude što manje zaraženih i umrlih”, rekao je Malenica.

Ministar je kazao kako vjeruje da će potaknuti čelnike tijela i sve odgovorne osobe u tijelima državne uprave da poštuju odluke Stožera i odredbe Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

“Izmjene zakona isključivo idu u smjeru definiranja javnopravnih tijela, odgovornih osoba i njihovog poštivanja zakona. Što se tiče Ureda predsjednika, odgovornost je na predstojniku Ureda predsjednika”, kazao je ministar.

Podsjetimo, Beroš je danas, također nakon koalicijskog sastanka, kazao kako povijest upotrebe covid potvrda vlada iz srednjeg vijeka. “Kad je kuga vladala, ljudi su trebali donijeti potvrdu da ne dolaze iz zaraženih gradova. Venecija. Velike boginje. Sve je to ekvivalent covid potvrda”, rekao je Beroš i dodao: ‘Molim sve da vjerujemo struci, liječnicima. Spašavali smo oduvijek živote i sada to radimo”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno