23 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

King Gizzard And The Lizard Wizard – Rattlesnake (2017.)

Više od autora

- vl promo-


U veljači ove godine produktivni australski psihodelični rock band King Gizzard And The Lizard Wizard su objavili svoj deveti album nazvan ‘Flying Microtonal Banana’. Glazba je to snimljena u studiju Brunswick East, u Melbourneu tijekom protekle godine. Album je donio izvrsnih devet pjesama koje bi trebale tek biti uvod u još tri albuma koje bend planira objaviti tijekom ove godine.

Svjetlucavo, hipnotično i propulzivno, kao i uvijek, metronomski ritam dvaju bubnjara, Flying Microtonal Banana zauzima suptilni glazbeni pomak od frazzlednog ritma svog prethodnika, ‘Nonagon Infinity’ objavljenog prošle godine.

Michael Cavanagh i Eric Moore su zaduženi za mikrotonske bubnjeve kakve nismo čuli još od legendarnh Can i njihovog albuma ‘Tago Mago’, Cook Craig, Joey Walker i Stu Mackenzie sviraju gitare od kojih je ovaj posljednji zadužen i za vokal, Lucas Skinner svira bas gitaru a Ambrose Kenny Smith klavijature i harmoniku.

Album ‘Flying Micrtonal Banana’ najavljen je singlovima’Gamma Knife’ i ‘Sleep Drifter’ a naša ovotjedna tema rubrike je uvodni hipnotični kraut rock, u vidu pjesme ‘Rattlesnake’, koja će pomoći nam dočekati iduće ovogodišnje izdanje koje će se zvati ‘Murder Of The Universe’ i izaći će 23. lipnja. Također je poznato kako će se do kraja godine pojaviti i album ‘Sketches Of Brunswick East’.

Nema sumnje, King Gizzard And The Lizard Wizard (prepoznali ste referencu na Jima Morrisona i njegova ‘Lizard Kinga’) svojom su kombinacijom garage rocka, surfa i psihodelije s puno elemenata proga, folka, jazza, soula, kraut rocka pa čak i heavy metala, definitivno su jedno od najzanimljivijih ovogodišnjih imena svjetske nezavisne scene.

Izdavač: Heavnly / [PIAS] / Dancing Bear, 2017.

KING GIZZARD AND THE LIZARD WIZARD: RATTLESNAKE [2017]

KING GIZZARD AND THE LIZARD WIZARD: HAN-TYUMI & THE MURDER OF THE UNIVERSE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno