“Kockice Convention 2019. će biti drugi po redu međunarodni skup obožavatelja LEGO kocaka u Hrvatskoj, nakon što je prvijenac održan prošle godine u Svetom Ivanu Zelini. Ovaj se događaj, koji bismo mogli nazvati svojevrsnim LEGO kongresom, sastoji od Konvencije i izložbe otvorene javnosti, gdje će se moći vidjeti stotinjak fascinantnih originalnih kreacija slagača iz cijelog svijeta kao i upoznati velik udio njih. Organizator je istoimeni zagrebački Klub obožavatelja LEGO kocaka “Kockice”, koji već desetak godina djeluje na području Hrvatske, ali katkad i van njenih granica.

Ove godine Kockice Convention održava se 6. i 7. Travnja 2019. godine na Zagrebačkom Velesajmu, okuplja osamdesetak sudionika iz preko deset europskih država, i kao svoj cilj uskoro želi postati jedan od glavnih međunarodnih LEGO događaja Mediterana, pa i istočne Europe općenito. Događaj će, uz izložbu, imati i radionice robotike te dodatnu dozu zabave zahvaljujući tomboli za posjetitelje, a i humanitarnu notu s obzirom da prihod ide u dobrotvorne svrhe kroz udrugu FairyBricks koja poklanja LEGO setove djeci u bolnicama.

Svrha ove konvencije je popularizacija LEGO kocaka na našim prostorima, te stvaranje prilika za upoznavanje, druženje i pokretanje suradnji između “Kockica” i raznih drugih stranih klubova i organizacija posvećenih LEGO-u koje na ovaj događaj šalju svoje predstavnike. Kao i prošle godine, i ove se očekuje prisustvo predstavnika same tvrtke LEGO iz Danske.”

« 1 od 9 »