19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Kod Bršadina ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe

Više od autora

- vl promo-U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja danas su ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe pronađeni na području Bršadina u blizini Vukovara.

Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz Domovinskoga rata te će nakon obrade u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s provedbom istraživanja na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.

Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se vrlo opsežna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području  Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1832 osobe nestale i smrtno stradale u Domovinskom ratu, od kojih je 518 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno