24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Kombi na usluzi više od 100 korisnika

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U prostorijama Centra za rehabilitaciju “Mala Terezija” jučer je bilo iznimno svečano i veselo, a prigoda nije mogla biti ljepša. Mnogim korisnicima Centra od sada će usluga koju koriste biti puno kvalitetnija i više neće morati brinuti kako ići na terapije, k obitelji, liječnicima, izlete, natjecanja i druge aktivnosti na koje im je do sada odlazak bio otežan. Naime, Centru Mala Terezija uručena je donacija PBZ Grupe u iznosu od 280.214 kuna. Ovom hvalevrijednom donacijom omogućena ja tako kupnja kombi vozila s rampom kako bi se unaprijedila kvaliteta života te omogućio bolji i sigurniji prijevoz korisnika.
Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić, ovom prilikom istaknuo je kako se radi o vrlo vrijednoj donaciji koja će uslugu Centra svojim korisnicima dovesti na još veću razinu. “Kombi će omogućiti lakši rad i lakši prijevoz korisnika, a samim time i bolje korištenje svih njihovih usluga. Ova vrijedna donacija puno znači Centru, a zahvaljujem se i PBZ Cardu i Ministarstvu što su prepoznali potrebe ovoga Centra i nadam se kako ovo neće biti zadnja donacija i aktivnost Ministarstva prema njima”, istaknuo je Šokičić.
Okupljene je pozdravio i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, istaknuvši kako je ova donacija od velike važnosti za grad, županiju, ali ponajviše za korisnike Centra “Mala Terezija”. “Aktivnosti PBZ Grupe pokazuju da već godinama pomažu potrebitima, a posebno me veseli što su jedni od njih i korisnici “Male Terezije”. Ovaj kombi uvelike će olakšati život svim korisnicima i djelatnicima, a ovo je jedna humanitarnih akcija koja nam pokazuje kako se trebamo ponašati”, rekao nam je župan. 

Kupljeno kombi vozilo prilagođeno je za prijevoz korisnika s motoričkim smetnjama, koji do sada Centar Mala Terezija nije imao, a koji će puno olakšati rad i podići kvalitetu njihovih usluga. Osim korisnika kojima je to najpotrebnije, donacijom je posebno zadovoljna i ravnateljica Centra Janja Mišić Rudelić, budući da Centar broji velik broj korisnika kojima je potreban takav prijevoz. “Zahvaljujem se PBZ Cardu što su prepoznali naše potrebe na velikodušnoj donaciji. Preko 100 korisnika će se dovoziti ovim kombijem – neki svakodnevno, a neki prema potrebama i na aktivnosti na koje smo do sada teže putovali. Mi smo imali kombi vozila, vozili smo ih, ali to je teže funkcioniralo i nekim sadržajima je pristup bio onemogućen, no to će sada ova rampa i prilagođeno vozilo olakšati”, istaknula je Mišić Rudelić dodavši kako Centar trenutno skrbi o 200 korisnika na raznim uslugama, od rane intervencije, psihosocijalne podrške i dugotrajnog smještaja.

Sredstva za ovu donaciju PBZ grupa prikupila je putem svog dugogodišnjeg humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem, kojima pomaže nacionalne projekte za dobrobit djece i mladih: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva, donirajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem jednu kunu za ova dva projekta, u omjeru 50:50.

Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, istaknuo je kako je ovo 38. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu navedenog projekta, a samo za ovaj projekt Grupa je do sada prikupila gotovo 15 milijuna kuna namijenjenih unaprjeđenju zdravstvene i socijalne skrbi djece i mladih diljem zemlje. “Donacija Centru Mala Terezija je 39. donacija u programu “Činim dobro svaki dan” koji smo započeli prije 10 godina. Vrijednost ove donacije je 280 tisuća kuna koje se iskoristilo za kombi vozilo, a za koji sam siguran kako će pomoći korisnicima, roditeljima i djelatnicima Centra za jedan lakši i ugodniji život i rad”, rekao je Blažić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno