19 C
Vinkovci
Nedjelja, 2. listopada 2022.

Komunikacijske vještine i prevencija sukoba

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Djelatnica Dječjeg doma Sveta Ana, psihologinja Ivona Maras, u Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci održala je interaktivno predavanje “Komunikacijske vještine i prevencija sukoba“ za djelatnike Doma i Centra za rehabilitaciju “Mala Terezija“.

Predavanje je održano s ciljem poučavanja i osnaživanja djelatnika koji rade s korisnicima, često preplavljeni i osobnim problemima koje prenose u radnu okolinu. Prezentirala je Maras koliko je važno govoriti prave stvari u pravo vrijeme, usuglasiti različita mišljenja, aktivno slušati ili izbjeći šumove u komunikaciji.

Kroz organizaciju predavanja pokazali su da imaju kvalitetne i kompetentne stručnjake u našoj sredini i da se uz malo proaktivnog pristupa može bez financijskih sredstava omogućiti djelatnicima malo odmaka od redovnog posla i rad na sebi. Izvrsno prihvaćeno predavanje ukazuje kako je važno kontinuirano raditi na sebi, stalno učiti, a naročito u teškim i pomažućim profesijama. Vrlo lijepa poruka za kraj bila je da je ponekad važnije živjeti u miru i imati mir u sebi, nego biti u pravu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno