23 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Kreativne dječje ideje za novi logo Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sedamdeset godina izlaženja dobar je povod za rebranding lokalnih novina koje se ubrajaju u jednu od najstarijih hrvatskih tiskovina s neprekinutim izlaženjem.

Tim povodom našim malim gostima iz ljetnog kampa MNK Aurelia Futsal ponudili smo zanimljivu aktivnost pri upoznavanju načina na koji svaki tjedan nastaju novine.

„S obzirom na to da u rujnu naš Vinkovački list slavi 70 godina, zadatak je bio osmisliti novi logo novina. Kako planiramo raditi novi dizajn, imali smo želju cijelu priču sjediniti animirajući djecu. Dobili smo izrazito kreativne radove koji se možda nađu i u konačnom prijedlogu idejnog rješenja”, zagonetno je istaknula naša grafičarka Mirela Andabak zaslužna za vizualni identitet Vinkovačkog lista, baš onakvog kakvog listamo svakog petka.

“Sve radove koji su dobri želja nam je objaviti i promovirati trud i ideje talentiranih mališana kako bismo ih potaknuli na promišljanje daljnjeg usmjerenja. Reakcije djece bile su više nego pozitivne, a radovi šareni i maštoviti, i zanimljivo uz motiv pravog lista”, ocjenjuje naša grafičarka.

Prepoznatljivost i jednostavnost te lako uklapanje u svaku cjelinu, temelj je svakog dobrog logotipa kojim se predstavlja određena osnovna djelatnost.

Mali grafički dizajneri poigrali su se bojama, maštom i izrazitom kreativnom energijom, a njihovi nadahnuti radovi zaslužili su potpisanu naslovnu fotografiju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno