16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Krešimir Tomić: Ostvarili smo svoj cilj, a u dogledno vrijeme želimo biti superligaš

Više od autora

- vl promo-

Nakon što je prošle sezone ušao u Prvu odbojkašku ligu, ŽOK Vinkovci bez većeg stresa uspio je ostvariti zacrtani cilj – što prije osigurati ostanak. O kompletnoj sezoni, ali i o planovima za budućnost, porazgovarali smo s Krešimirom Tomićem, trenerom nedavno proglašenog najboljeg gradskog i županijskog ženskog kolektiva.

„Cilj smo, hvala Bogu, ostvarili. Četiri ili pet kola prije kraja smo ispunili zadatak, cure su dobile odmor i krenut ćemo u novu sezonu, koja će biti možda još teža, s obzirom na to da su iz lige ispali Vukovar i Split. Međutim, ovo je za nas jedna stepenica više, naše igračice do sada nisu imale iskustva igranja u ovakvoj ligi, a također je meni kao treneru većina toga bilo nepoznato, trebalo mi je vremena da vidim kakvi su ostali i da se malo više informiram”, kazao je Tomić dodavši kako su jedini kiksevi u sezoni gostujući poraz kod HAOK Zagreb i domaći posrtaj protiv Drenove.

FOTO: ŽOK Vinkovci

Vinkovački klub sezonu je završio na devetom mjestu s omjerom 8-14 i 16 bodova, što je šest više u odnosu na prvog od tri kluba koji je ispao iz Prve lige. Da se slavilo u pojedinim utakmicama, naše odbojkašice mogle su biti i šeste, ali za debitantsku sezonu svakako je ovo odličan uspjeh.

„Tijekom siječnja i veljače trenirali smo stalno, a kada smo osigurali ostanak radili smo smanjenim intenzitetom kako bi igračice nadoknadile svoje školske i fakultetske obveze. Skoro smo s pet treninga tjedno pali na tri, osjetilo se to i na rezultatima, ali takav je bio dogovor i ciljano smo tako radili”, objašnjava Tomić.Tijekom cijele sezone odaziv na treninzima bio je zadovoljavajući, a strateg kluba istaknuo je kako se organizam i glava trebaju naviknuti na dalja putovanja, ali ipak da je cijela sezona bila izazovna i da mu je jedna od najdražih otkako je trener. ŽOK Vinkovci tijekom sezone imao je roster od 12 igračica, a kada su bile ozlijede, pomagale su i starije igračice. Odbojkašice nastavljaju marljivo trenirati do kraja lipnja, do tada će se raditi na ispravljanju odrađenih stvari te poboljšavanju tehničkih i taktičkih izvedbi, a nakon toga slijedi kraća stanka uoči početka novih priprema. Želja je zadržati igračice na okupu, a također do dovesti i poneko pojačanje.

FOTO: ŽOK Vinkovci

„Meni je cilj da u dogledno vrijeme budemo superligaš, mislim da još uvijek za to nismo spremni. Ne možemo preskakati stepenice, mogli bi biti superligaš da dovedemo četiri odlična pojačanja, ali to nije to. Moramo cure koje imamo u klubu dovesti do te razine. Od 12 igračica smatram da minimalno osam moraju biti iz odavde, onda bi to bila priča koja ima smisla. Sljedeća sezona mora biti nadogradnja i skupljanje novog iskustva, treba još raditi”, zaključio je Krešimir Tomić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno