5 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Kristian Šoštar: U sezonu ulazimo s jasnim ciljevima, a to je prva liga

Više od autora

- vl promo-Nakon duge stanke vraća se futsal odnosno 2. HMNL – Istok koja će ove sezone brojiti svega sedam klubova.

Osim toga, promijenio se i sustav natjecanja jer će se od sljedeće sezone igrati jedinstvena druga liga koju će činiti prva tri iz svake regije (jug, istok i zapad), dok će se 4. na ljestvici kroz doigravanje boriti za posljednje mjesto u ligi. MNK Aurelia Futsal kao i prošle sezone ima jasne ambicije i ciljeve.

“Nije se ništa promijenilo po tom pitanju. Nikada ne skrivamo ambicije, jasno ulazimo s ciljevima, a to je prva liga”, rekao je trener Kristian Šoštar koji dodaje kako će jedinstvena druga liga dodatno podignuti kvalitetu futsala u Hrvatskoj.

Žuti u novu sezone ulaze u istom sastavu, značajnijih odlazaka nije bilo kao niti dolazaka. Jedino novi ime je mladi vratar Tin Ujević koji će konkurirati u juniorskoj konkurenciji. Danas s početkom u 17 sati na rasporedu je domaći ogled protiv Futsal Olimpijca koji se izrazito pojačao igračima iz MNK Brod koji je odustao od natjecanja.

“Očekujemo izrazito jaku utakmicu jer se više ne radi o Olimpijcu od posljednjih nekoliko godina. Županjci su najavili visoke ambicije, stoga će to biti jedna ozbiljna utkamica da ne kažem derbi”, navodi Šoštar.

Aurelia je u pripremnom periodu odigrala tri prijateljske utakmice u kojima je s 2:2 remizirala protiv novog prvoligaša Osijeka te je upisala pobjedu (7:4) i poraz (5:3) protiv Uspinjače u Zagrebu. Kao najozbiljniji konkurent u borbi za prvu poziciju nameće se HMNK Nova Gradiška koji je prošle sezone do posljednjeg kola bio u utrci za naslov prvaka.

“Tako smatramo i mi. Uz Novu Gradišku najozbiljniji konkurent je i MNK Brod 035 koji ima iskustvo i igrače koji su već okusili prvu ligu. Uvijek je tamo bilo nezgodno igrati, iako u posljednje dvije godine nisu imali rezultate koji su u skladu njihovim očekivanjima i renomeom kojeg imaju. Ne bih nikog drugog otpisao jer sam dojma da su svi zadovoljni s novim sustavom natjecanja koji donosi jedinstvenu drugu ligu i gdje se ne moraš boriti samo za prvo mjesto nego za prva tri. Svaku utakmicu moraš biti kvalitetan”, istaknuo je Šoštar.

Iako je klubova nikada manje, možemo reći kako je kvaliteta nikada veća i zasigurno će ova sezona donijeti puno uzbuđenja i dobrih utakmica. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno