13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Kroz mjeru javnog rada u Županji će biti zaposleno 25 osoba

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Vinkovci, danas su potpisani ugovori o javnim radovima za Grad Županju.  

Javni radovi su jedna od mjera aktivne politike zapošljavanja teže zapošljivih skupina, a prema riječima Dražena Jerkovića, predstojnika područnog ureda HZZ-a u Vinkovcima, ciljana skupina za koje je organizirana mjera javnog rada su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom i općenito osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

“Važno je spomenuti kako je u periodu 2017. – 2019. kroz mjeru javnog rada u HZZ PU Vinkovci uključeno 979 osoba, što iznosi 23.442.778,14 kuna. Od toga je 135 osoba, odnosno 3.400.907,24 kune u Gradu Županja“, istaknuo je Jerković i dodao kako će se u ovoj godini, kroz mjeru javnog rada na određeno vrijeme, zaposliti 25 osoba iz Županje, u vrijednosti ugovora 660.500,00 kuna.

Program javnog rada, na kojemu se temelji ocjena za financiranje ili sufinanciranje, mora se odnositi na društveno koristan rad te ne smije biti komercijalnog karaktera niti uključivati redoviti rad poslodavaca koji donosi program.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno