9 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

KUD-a “Slavko Mađer” Cerić: Godišnji koncert 2021.

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tradicionalni godišnji koncert večeras je priredio je KUD “Slavko Mađer” Cerić. Umjesto na otvorenom, kako je planirano, zbog lošeg vremena koncert je održan u Domu kulture, ali to KUD-ovcima nije pokvarilo raspoloženje te su se još jednom predstavili u najboljem svjetlu.

Pomno priređenim programom predstavile su se sve sekcije društva, a u ovom trenutku Cerićanci ih imaju čak sedam. Kao i u njihovom nastupu, publika, koju kiša nije omela u dolasku, uživala je i u nastupu njihovih gostiju, a ove godine to su bili Ženska pjevačka skupina “Grofice” iz Nuštra i KUD “Joakim Govlja” Mikluševci.

Kako ističu cerićki folkloraši, za razliku od nekih drugih društava koja se teško okupljaju nakon velike stanke u radu zbog epidemije COVIDd-19 bolesti, kod njih to nije slučaj niti u jednoj od sedam sekcija društva. Ponovno su se okupili s velikim veseljem željni proba i nastupa.Najbolje se to pokazalo na Vinkovačkim jesenima kao i na večerašnjem nastupu koji im je jako važan. Godišnji koncert za njih je poseban događaj. Na njega pozivaju sve ljude dobre volje, ali ga ipak posebno pripremaju za svoju, kako kažu, najdražu publiku, svoje ukućane, susjede, sumještane.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno