5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Kušajte sve najbolje od tradicionalnih gastro-delicija Srijema i Slavonije

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Masni kruh, čvarci, kiseli kupus s kobasicom, fiš paprikaš, domaći rezanci, palačinke i knedle samo su dio bogate gastronomske palete koju i u našu županiju donose Dani Okusa hrvatske tradicije. 

Druga je to po redu nacionalna manifestacija koja ljubiteljima dobre hrane donosi priliku da u narednih 14 dana u 108 hrvatskih ugostiteljskih objekata uživaju u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Zajednički ju organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nositeljima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

U nju je uključeno i osam restorana iz Vukovarsko-srijemske županije – nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama već od 75 kuna po meniju, odnosno po 95 kn, 125 kn ili 195 kn. Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji može se naći na www.okusi.hr.

 

Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta, naglasila je kako je projekt Okusi hrvatske tradicije jedan kvalitetan primjer javno privatnog partnerstva gdje turističke zajednice sa svojim članovima usmjeravaju razvoj turističkog proizvoda i rade na održavanju njegove kvalitete te koriste sve svoje resurse kako bi ostvarile zajednički cilj.

„Stara tradicijska kuhinja je poveznica hrvatskog polja i hrvatskog stola i to je ono što Okusi hrvatske tradicije žele spojiti u jedan zaokruženi, izvorni, autentični hrvatski turistički proizvod, a to je hrvatska hrana poslužena na hrvatski način“, istaknula je Bušić Srpak te pozvala sve da posjete restorane nosioce standarda u naredna dva tjedna, ali da i u ostatku godine istražuju bogatu hrvatsku tradicijsku gastronomiju.

Mjesta našoj županiji gdje caruju okusi tradicije i koji će nam od sutra do 28. studenoga ponuditi pravi gastronomski doživljaj su Acin salaš u Tordincima, hotel Admiral u Vinkovcima, bistro pizzerija Aquarius u Bošnjacima, hotel Villa Lenije u Vinkovcima, Stari podrum u Iloku, hotel Dunav u Iloku, Snašini kućari u Gradištu te izletište Gondola u Sotinu. Ne preostaje nam ništa drugo nego susresti se licem u lice s kuhinjom Slavonije i Srijema i osjetiti svu toplinu jela pripravljenih s ljubavlju. Onom starom, tradicionalnom, kakvu su nam usadili naše bake i djedovi. U slast.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno