18 C
Vinkovci
Četvrtak, 13. lipnja 2024.

LAG Bosutski niz održao je 3 rasprave o unaprjeđenju kvalitete života mladih na ruralnim područjima

Više od autora

- vl promo-

LAG Bosutski niz je početkom lipnja započeo s provedbom Erasmus + projekta pod nazivom „Društvena (NE) jednakost“. Projekt se sufinancira sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Glavni cilj projekta je izrada “Preporuka za unaprjeđenje kvalitete života mladih na ruralnim područjima LAG-a Bosutski niz” kroz strukturirani dijalog mladih sa donositeljima odluka.

Cilj projekta Društvena (NE)jednakost je podići razinu kvalitete društvenog života mladih i socijalne uključenosti na području 11 JLS-ova LAG-a Bosutski niz, s naglaskom na teže dostupne mlade u manjim i ruralnim sredinama.

Kroz projekt se provode aktivnosti rasprava – strukturiranog dijaloga mladih i važnih dionika, njih ukupno 5, kroz koje će svoja promišljanja i zaključke iznijeti ukupno 80 mladih i 22 lokalna donositelja odluka, te 1 završni sastanak na kojem će se okupiti 11 mladih i 22 donositelja odluka.

Ukupno su provedene 3 rasprave na području LAG-a Bosutski niz, i to 1. rasprava u Vođincima, 2. rasprava u Andrijaševcima, te 3. rasprava u gradu Otoku gdje su se okupili mlade osobe u dobi od 13 do 30 godina i lokalni donositelji odluka kako bi dobili odgovor na pitanje, koji i kakvi su društveni sadržaji potrebni mladima u ruralnim područjima, a da su im dostupni, zabavni, zanimljivi i omogućavaju kvalitetno provođenje slobodnog vremena.Kroz rasprave sudionici steknu mnoge kompetencije kao što su interaktivno i suradničko učenje, poticanje kreativnosti i razvijanja kritičkog razmišljanja, timski rad, podupiranje participativnosti učenja, odnosno omogućavanje sudionicima posebice mladima da aktivno sudjeluju u planiranju i provođenju aktivnosti kako bi razvijali kompetencije, kritičko razmišljanje i vještine rješavanja problema.

Slijede nam rasprave još u Nijemcima i Cerni, te ćemo nakon toga imati završni sastanak u Babinoj Gredi gdje će se iznijeti rezultati s prethodno provedenih rasprava odnosno strukturiranih dijaloga mladih sa lokalnim donositeljima odluka.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno