The Prince Estate u suradnji s Legacy Recordings najavili su prvi val izlaska fizičkih naslova (CD/vinil) legendarnog Princea.

Tri važna Princeova albuma “Musicology”, “3121” i “Planet Earth” bit će od 8. veljače dostupni na CD-u i prvi put ikad na vinilu. Limitirano izdanje vinila će biti otisnuto u ljubičastoj boji.

Izlazak fizičkih albuma “Musicology” (1CD and 2LP), “3121” (1CD and 2LP) i “Planet Earth” (1CD and 1LP) rezultat je ekskluzivnog ugovora između The Prince Estate i SME/Legacy  iz lipnja 2018. Riječ je o albumima koji slave Princeovu novu kreativnu energiju i komercijalni trijumf slavnog glazbenika.

Ta tri albuma obilježavaju Princeov povratak  u vrh popularnog mainstreama, poziciju koju je održao dok je pomicao granice i rušio norme u industriji, od marketinga, distribucije pa do nastupa uživo.

Katalog Princea, u kojemu su i albumi koji se teško mogu naći ili su rasprodani, pod nazivom Prince Anthology: 1995-2010, dostupan je na digitalnim streaming servisima od kolovoza 2018.

Musicology (2004) je osvojio 2 nagrade Grammy i dostigao dvostruku platinastu nakladu.

3121, objavlejn 2006, bio je njegov 31. studijski album, a nakon njega je 2007. uslijedio Planet Earth. Tu je još jednom pokazao inovativne taktike u marketingu pa je u Velikoj Britaniji podijelio besplatne primjerke albuma kroz dnevne novine The Mail On Sunday.

Kampanja je rezultirala s 21 epskim i rasprodanim koncertima u londonskoj O2 Areni (kapacitet 20 000 ljudi).

The Prince Estate i Legacy rade i na uređivanju Princeovih spotova na digitalnim servisima i to na tjednoj bazi. Ovoga tjedna su dodani spotovi s Musicology (uključujući kontroverznu  Cinnamon Girl featuring Keisha Castle-Hughes), 31212 (uključujući “Te Amo Corazón”) i Planet Earth (uključujući “Chelsea Rogers”, snimljenu na  London Fashion Week).

Princeove spotove možete pogledati na linku tj. njegovom službenom kanalu.