Foto: Damila Kalogjera
Nakon prvog singla “Srce problema” s nadolazećeg albuma, grupa Letipas nam je ovog puta pripremila novi, jaki rock’n’roll singl “Crni oblak” opet nastao u produkciji Miroslava Lesića.
Letipas nastavlja sa svojim zvukom s time da su ovoga puta još snažniji i ekspresivniji pa s pravom počinjemo od njih očekivati prave rock poslastice koje zaslužuju mjesto uz najveća imena ovog žanra. Jedva čekamo i live nastupe koji će sigurno potvrditi veliku energiju koju bend kroz pjesme pokazuje!
Grupa Letipas djeluje već 11 godina, ali “Crni oblak” je tek drugi singl s nadolazećeg albuma čiju su pak maštovitu ekranizaciju potpisali Dacha Sunce Nadinic i Mihajlo Jelisavčić.
Pjesma je napisana nešto prije nego se svijet okrenuo naopako, ali se itekako uklapa u danas i vrijeme koje nam dolazi.  Naslov pjesme ”Crni oblak” zaista nije slučajan – atmosfera i aranžman su to itekako oslikali i doprinjeli stvaranju snažne i ekspresivne pjesme.
“Inspiracija je inicijalno bila u sveprisutnom društvenom narativu o besperspektivnosti koja je zapravo pretvorena u stalno kukanje i nepoduzimanje inicijative da se pobrineš za sebe. Nove okolnosti su donijele potpuni obrat gdje smo odjednom počeli slušati kako će sve proći i biti u redu što je zapravo skok iz krajnosti u krajnost tako da se pjesma odjednom ni kriva ni dužna odlično snalazi ovdje i sad.” – izjavio je Mihajlo Jelisavčić.
Glazbu potpisuju Juriša BorasJakov ParatBoris Runjić i Mihajlo Jelisavčić koji, uz glazbu, potpisuje i tekst. Pjesmu su snimili Sven Pavlović i autor aranžmana Miroslav Lesić u Sunday Studios, Sveta Nedjelja.
Letipas su: Juriša Boras (bubnjevi, prateći vokal), Jakov Parat (gitare), Boris Runjić (bas), Mihajlo Jelisavčić (vokal, gitare). Gosti na ovoj pjesmi su: Jurica Leikauf (klavijature), Tina Kresnik (prateći vokal) i Noa Rupčić (prateći vokal).
Članovi benda se nadaju kako im korona neće pomrsiti daljnje planove po pitanju nastupa i izbacivanja albuma: „Plan je izdavanje albuma na jesen uz još jedan, treći singl s njega. Nemamo još naslov, biti će 12 pjesama koje su gotove, fali još završni miks na njih par. Promociju će sigurno popratiti svirka, nadamo se bez korona restrikcija.“
Poslušajte novi singl “Crni oblak” u kojem je društveni komentar pesimizama preobražen u kritiku nerealnih optimizama i to sve zapakirano u čvrsti i beskompromisni Letipas glazbeni izričaj. Crni oblak prati nas u stopu!