27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Letu štuke – The Best Of (2017.)

Više od autora

- vl promo-

Legendarni sarajevski bend Letu Štuke za ovogodišnji je Record Store Day pripremili su kolekciju svojih najvećih hitova koji su obilježili regionalnu rock scenu posljednjih desetljeće i pol. Međunarodni Dan prodavaonica ploča obilježava se već deset godina, a ove je godine na rasporedu bio 22. travnja.

‘The Best Of’ Štuka sadržava 17 pjesama te bonus pjesmu ‘Padaj’ koja se po prvi put nalazi na nekom studijskom izdanju. Uz ovaj novitet, na albumu će se naći i dobro poznati hitovi kao što su ‘Mjesto za dvoje’, ‘Pero Papacoder’, ‘Tesla’, ‘Paranoja’, ‘Minimalizam’, ‘Sunce’ i drugi, proizašli iz diskografije koju čine tri izvrsna albuma – ‘Letu štuke’, ‘Proteini i ugljikohidrati’ te ‘Brojevi računa’.

‘S obzirom da smo imali podužu diskografsku pauzu, ovaj The Best Of je nastao s ciljem da premosti jaz između naše stare i potencijalno nove publike. Nije bilo lako izostaviti neke pjesme, ali isto tako nema smisla da nakon tri albuma izdajemo duplu kompilaciju. Ovo, nadam se vrijedno i lijepo izdanje, poklon je svima koji su kroz godine voljeli i pratili rad benda Letu štuke’, izjavio je Dino Šaran.

‘Slušajući Štuke imali ste dojam da se na istom mjestu sakupila iskričavost i fini ‘bezobrazluk’ Rolling Stonesa, sarajevske pop-škole, novovalna energija, izravnost u najboljoj tradiciji ‘narodskog rocka’, art-rock detalji, lucidni tekstovi i melodije koje ih nose do publike. Govorimo o grupi koja može napraviti veselicu s ne tako veselim pjesmama, a i one najozbiljnije predstaviti kao da (osobni) smak svijeta i nije tako strašna stvar’, piše Hrvoje Horvat u uvodnom tekstu knjižice koja dolazi uz CD, precizno dočaravajući karakter ovog benda koji spada među najznačajnija glazbena imena s regionalne glazbene scene.

Ovaj odabir najboljih pjesama iz pera predvodnika benda Dine Šarana je dostupan u svim boljim CD shopovima.

Popis pjesama: Pero Papacoder / Ulice / U ovom svijetu / Paranoja / Minimalizam / Tesla / Brojevi računa / Nikog nema tu / Neka kad poželim / Sunce (ft. Rundek Cargo Orkestar) / Sami / Bella Donna / Signali / Šutiš / Mjesto za dvoje / A kad boli / Kao na zapad / Padaj

Izdavač: Menart, 2017.

LETU ŠTUKE: PERO PAPACODER [2005]

LETU ŠTUKE: MINIMALIZAM [2005]

LETU ŠTUKE: TESLA [2008]

LETU ŠTUKE: SAMI [2008]

LETU ŠTUKE: U OVOM SVIJETU [2011]

LETU ŠTUKE: BROJEVI RAČUNA [2011]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno