Danas je u prostoru Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci održana tiskovna konferencija na temu premijere prikazivanja komedije “Ljubaf”, redatelja Gorana Ribarića, Predstava je koprodukcija vinkovačkog kazališta i Hrvatskog kazališta u Pečuhu.

Komedija “Ljubaf” (Luv) Murraya Schisgala, prvi put je izvedena na Broadwayu 1964. godine s Eli Wallachom, Anne Jackson i Alanom Arkinom, u režiji Mike Nicholsa. Tekst je osvojio nominacije za nagradu Tony. Kod nas je prvi put uprizorena u Teatru &td 1966. godine u režiji Relje Bašića i izvedbi Sande Miladinov Langerholz, Ive Serdara i Relje Bašića.

“Goran je jedan od mladih redatelja koji stvarno obećava i zbilja mi je čast što smo svi sada ovdje i imat ćemo priliku pogledati jednu odličnu predstavu s našim odličnim glumcima koji su zbilja puno trude kako bi vam što vjernije prenijeli likove i njihov život”, rekao je Zdenko Rečić ravnatelj Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci.

“Na meni je čast da predstavim svoj tim. Matea Marušić, jedina ženska uloga u komadu od tri lika, Dorian Paulić, jedan od dvojice muškaraca, Vladimir Andrić, drugi muškarac u djelu, te postava iz Pečuha: Dejan Fajfer koji igra u Pečuhu drugog muškarca predstave, i na kraju nigdje mi ne bismo bili bez Dražena Matijaševića zaslužnog za idejno rješenje plakata i programske knjižice, našeg scenografa, kostimografa, motivatora i slično, ima ih još koji nisu ovdje trenutno, ali su uvijek uz nas”, komentirao je mladi redatelj Ribarić.

U tekstu troje likova ( Harry Berlin, Milt Manville i njegova supruga Ellen) progovaraju o svojim intelektualnim, seksualnim i psihološkim frustracijama na izuzetno duhovit način. Cijela radnja predstave odvija se na mostu, na kojemu saznajemo tragične sudbine i priče likova, koji su u potrazi za srećom, ljubavlju. Predstava ujedno kritizira današnje društvo i poimanje ljubavi.

“Mislim da bi možda bilo lijepo nešto reći o našim likovima koje igramo. Ellen je snažna žena, intelektualna, koja igrom slučaja kroz ovaj komad izmjeni par puta svoje prezime. Zanimljivo je što se ovaj komad bavi pojmom uspjeha jer ga na neki komičan način malo banalizira. Pozivam vas sve u nedjelju da pogledate predstavu i uživate s nama”, dodala je Matea Marušić.

“Ljubaf je brodvejski hit o tri nesretne individue koje čine još smješnije parove. To je komedija s elementima tragedije , samo onoliko koliko ljubav i brak mogu biti tragični. Kaže se da od ljubavi prihvaćamo onoliko koliko mislimo da zaslužujemo. Koliko naši likovi zaslužuju ljubav, dođite pogledati”, istaknuo je mladi redatelj Goran Ribarić te pozvao sve na premjeru predstave 09. lipnja u 20 sati u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci, a ista će biti održana u Pečuhu 12. lipnja.