16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Ljubav prema glazbi sestre Molnar sažele su u Art Voice

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Osim sestrinskih, Mirnu, Manuelu i Miju veže i duboka ljubav prema glazbi koju su naslijedile od svojih starijih, a stavile ju pod zajednički nazivnik Art Voice. Riječ je o vokalnom sastavu iz Starih Mikanovaca usmjerenom na tamburu i tamburašku glazbu kojom, kako kažu, žele pokazati koliko cijene podneblje u kojemu žive.

Tri djevojke, sestre, prijateljice i suradnice, Mirna, Manuela i Mia, istinske su zaljubljenice u glazbu, zaljubljenice u pjesmu koju žele prenijeti na sve ljude. Dolaze iz glazbene obitelji pa se na konto toga razvila ljubav prema tamburi i tamburaškoj glazbi. „Iako kao sastav djelujemo tek četiri godine, zapravo pjevamo cijeli život. Svaka od sestara ima zadatak u našem sastavu – Mirna je glavna i odgovorna za dogovore i predstavljanje sastava, Manuela je glazbeni i umjetnički voditelj, a Mia je zadužena za scenski nastup i izgled. Volimo reći da su nam majka i otac, također glazbenici, naši manageri iza kulise”, pričaju nam ove simpatične Mikanovčanke i dodaju kako je otac Ladislav glavni i odgovorni za vizualni prikaz naših pjesama, a majka Jasminka kreira odjeću koja povezuje teme i kraj o kojemu pjevaju. Važno je istaknuti i kako je svaki njihov tradicijski ”komad” odjeće realizirala gospođa Ljubica Dujmić iz Slavonskog Broda.

Posebno ističu i svoga djeda – Dadu, Stjepana Stipu Gašparovića kojeg smatraju velikim pjevačem slavonske glazbene scene. „On nam je najveći kritičar i obožavatelj”, dodaju.

Iza sebe imaju brojne nastupe u folklornome društvu i raznim pjevačkim sastavima, a pjevaju tradicijske slavonske pjesme, obrade, zapravo sve ono što im se sviđa. Međutim, napominju kako im je pjevanje obreda vjenčanja nešto ipak najposebnije jer svjedočezdruživanju u ljubavi kroz pjesmu. „Pjevamo za svaku prigodu, jer bitno je pjevati srcem i dušom”, kažu nam Mirna, Manuela i Mia.

Od nastupa izdvajaju Tamburašku rapsodiju 2012. u Lisinskom, Aurea Fest Požega, Šimunovo u Hrvatskom narodnom kazalištu, Šimunovo u Lisinskom, Šimunovo u Zrinjevcu, festival Šokačke pisme u Županji, godišnji koncerti dragih prijatelja Tamburaške škole Batorek. Dosad su snimile i tri autorske pjesme – ‘Spavaj, spavaj’ (Š. Jovanovac, M. Molnar Jurak, F.S. Batorek); ‘Naše bake’ (I. Babić, M. Molnar Jurak, K. Dražić) i ‘Zbog šokačkog kola’ (J. Blašković, K. Dražić) za koje su snimile i videospotove, a četvrtu, ujedno i najnoviju pjesmu će predstaviti u lipnju na 18. festivalu Šokačke pisme u Županji.


Ovih su dana predstavile spot za pjesmu Zbog šokačkog kola ispunjen tradicijom slavonskih krajeva, što je i jedna od misija Art Voicea.

„U slobodno vrijeme s veseljem pjevamo back vokale raznim izvođačima. Kako mi to kažemo, volimo ”obojati” ili upotpuniti lead vokal te s ponosom ističemo kako smo 2021. godine na Aurea Fest Požega bile u ulozi back vokala brojnim eminentnim imenima tamburaške glazbe. Imamo iskustva pred kamerama te često imamo priliku snimati spotove i biti dio glumačke postave drugim glazbenicima”, ponosno su nam ispričale naše sugovornice.

POTPIS SLIKA:

Svaki član obitelji ima svoju ulogu jer, kako kažu, danas nije lako biti žena na sceni. Nije dovoljno samo se pojaviti, bez osmišljenog outfita, frizure i šminke ili scenarija kad snimaju spotove

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno