U organizaciji  ZTK Valpovo-Belišće, u subotu 1. lipnja, održani su 16. Dani tehnike i 7. Kup raketara, natjecanje raketnih modelara za djecu i mladež. Ova manifestacija već tradicionalno pruža građanima Valpova i Belišća uvid u aktivnosti Zajednice tehničke kulture kroz izložbu tehničkih tvorevina i prezentacija najnovijih dostignuća u svijetu tehnike.

Zainteresiranost građana bila je, kao i svake godine, vrlo velika, a posebno je za istaknuti ovogodišnji veliki odaziv mladih koji su zainteresirani za tehničko stvaralaštvo. Na izložbi je nazočilo oko desetak udruga tehničke kulture iz Osječko baranjske županije, kao i ova dva grada, koje su na pripremljenim i dobro uređenim štandovima prezentirale svoje radove.

U sklopu ove izložbe održan je i 7. Kup raketara, natjecanje u raketama sa trakom S6A, a sudjelovalo je oko tridesetak raketara. Na natjecanju sudjelovala je i ekipa AK “Fenix“ Cerić u sastavu: Luka Šimičić, Luka Blažeković i Matej Felja, dok je Tony Krajinović bio vođa ekipe i mentor.

U žestokoj konkurenciji Luka Šimičić osvojio je brončanu medalju u pojedinačnom plasmanu, dok je ekipa AK „Fenix“ Cerić osvojila izvrsno drugo mjesto. Nakon završetka natjecanja svi modelari sudjelovali su na zajedničkom svečanom ručku uz dobro druženje.