14 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Luki Miškulinu pet godina i četiri mjeseca zatvora, ostalima uvjetna kazna

Više od autora

- vl promo-

Na Općinskom sudu u Vukovaru danas su izrečene kazne optuženima zbog premlaćivanja Ivana Mikuljana u kolovozu 2018. godine, prenosi press 032.

Prvooptuženi Luka Miškulin osuđen je na kaznu zatvora od pet godina i četiri mjeseca, dok su drugooptuženi Domagoj Culej, kao i Gabrijel Čekić i Danijel Hodak, optuženi na uvjetne kazne od šest mjeseci s rokom kušnje od godinu dana.

„Na presudu Luki Miškulina utjecalo je njegovo držanje pred sudom, potpuni izostanak osjećanja za krivnju i empatije tijekom cijeloga ovoga postupka. Na visinu kazne je utjecala i posljedica koja je nastupila”, rekla je sutkinja Branka Soldo.


Miškulin je tako u pratnji policije odmah prebačen u osječki zatvor, a za press032 njegova odvjetnica, Sandra D. Karalić, istaknula je kako je iznenađena visokom kaznom. Prema njezinim riječima optužba se tijekom postupka koristila nezakonitim dokazima, a i samo prepoznavanje je bilo nezakonito. „U sklopu postupka nije uzeta u obzir niti kaznena odgovornost oštećenoga, kao i činjenica da mu je utvrđeno da je imao 2,33 promila alkohola i to dva sata nakon događaja. Pri tome su svi dokazi koje je obrana podnosila bili odbijeni. Treba znati i da je toksikološko vještačenje proveo doktor medicine, a ne toksikolog. Radi svega toga smo tražili oslobađajuće presude. Moj branjenik u to vrijeme je bio mlađi punoljetnik i nije imao nikakvih presuda”, kazala je.

Ivan Kalauz, odvjetnik Ivana Mikuljana, relativno je zadovoljan s izrečenom presudom.

„Smatram da su uvjetne presude trojici optuženih preblage jer je i neki njihov udarac mogao uzrokovati posljedice kakve ima Ivan Mikuljan. Nastaviti ćemo i dalje s parničnim postupkom. Od posljedica premlaćivanja Ivan Mikuljan je ostao trajno slijep i ovisan je o pomoći drugih. Isto tako optuženi nisu pokazali nikakvo kajanje niti su se pokušali ispričati”, zaključio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno