23 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Mackenzie Davis: S Marsa u cyber svijet Blade Runnera

Više od autora

- vl promo-
f_mackenzie-davis_u-novom-blade-runneru_ST

Kanađanka Mackenzie Davis priključila se glumačkoj postavi nastavka filmaBlade Runner koju osim nje čine Ryan Gosling, Robin Wright, Dave Bautista, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Carla Juri i Harrison Ford, koji će reprizirati svoju ulogu Ricka Deckarda. Početak snimanja ove Warnerove i Sonyjeve filmske koprodukcije zakazan je za srpanj.

Za režiju je zadužen višestruko nagrađivani francusko-kanadski filmski redatelj i scenarista Denis Villeneuve, poznat po sjajnom prošlogodišnjem filmu ‘Sicario’. Hampton Fancher i Michael Green zaduženi su za scenarij, a radnja će se odvijati nekoliko desetljeća nakon događanja koji su zbili u originalnom filmu. Direktor fotografije je veteran Roger Deakins, česti suradnik braće Coen, već je 12 puta nominiran za Osacara, već je i ranije surađivao sa redateljem Villeneuveum.

Na temelju brojnih istraživanja, originalni ‘Blade Runner’ tretira se jednim od najvećih filmova svih vremena. Predstavlja adaptaciju novele ‘Do Androids Dream Of Electric Sheep?’ koju je 1968. napisao Philip K. Dick. Bio je nominiran za Oscara u kategorijama za najbolje vizualne efekte i najbolju scenografiju i ostvarenje je koje je postavilo temelje i definicije cyberpunk žanra. Tijekom 1993. na području SAD-a proglašen je filmom koji ima ogromni kulturni, povijesni i estetski značaj, a tokom 2007. imenovan je za drugi vizualno najuticajniji film svih vremena.

Davisova je rođena u Vancouveru, a glumu je studirala u New Yorku. Najpoznatija je po ulozi u prošlogodišnjem ‘Marsovcu’. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno