Magic Dodo jedan je od najpoznatijih lokalnih iluzionista nove generacije, a osebujan lik, otkriva nam njegov tvorac Domagoj Ivanković, nastao je prije svega iz radoznalosti i viška slobodnog vremena. “Na televiziji se puštao program gdje je mađioničar pokazivao trikove što je mene oduvijek fasciniralo i zanimalo kako se što radi. Za moj 10. rođendan roditelji su mi darovali knjigu “Kako postati mađioničar”, stoga sam se ozbiljno bacio na posao. Na početku sam od papira i kartona izrađivao rekvizite i s time je sve započelo“, prisjetio se.

Prve nastupe u karijeri iluzionista, Domagoj je odradio na rođendanskim zabavama majčinih prijateljica na kojima je na mnoge ostavio izvrstan dojam, sudeći po tome da su se gaže nizale jedna za drugom. Potaknut uspjehom, odlučio je nastaviti raditi na sebi – prikupljao je sve više opreme, DVD-a i knjiga koji su mu predstavljali veliki oslonac u skromnim početcima.

Bez obzira na to što je riječ o nesvakidašnjem zanimanju, Domagoj napominje kako je od okruženja u kojem djeluje redovito dobivao samo pozitivne povratne informacije.

Od svojih dosadašnjih nastupa, Dodo je izdvojio onaj što je 2011. godine održao u okrugu Baden-Württemberg u Freiburgu gdje se s vinkovačkim ogrankom Crvenog križa našao na natjecanju prve pomoći. U Njemačku je sa sobom ponio i nekoliko rekvizita, “da se pokažemo kao društvo, a htjeli smo i zabaviti ostale sudionike. Ispostavilo se da je riječ o nastupu u dvorani od 600 ljudi, a to mi je bio prvi veliki nastup“.

Zbog studija koji mu oduzima poprilično mnogo vremena i pozornosti, Domagoj za skorije vrijeme ne najavljuje nove nastupe: “To je zapravo dobro jer se posvećujem onome što želim dalje raditi, ali sam otvoren za svaku suradnju. Ljudi zovu i pitaju pa nastojim sudjelovati koliko god je to u mojoj moći“.

Pročitajte više u novom broju Vinkovačkog lista.