Kao i prošle godine, maketari Aero kluba „Fenix“ Cerić ponovo su sudjelovali na ovom vrlo značajnom međunarodnom maketarskom natjecanju koje je održano u Beču pod nazivom „GO MODELLING-2019“ od 9 do 10. ožujka 2019. godine.

Natjecanje, izložba i maketarske radionice održavale su se u zgradi „Object 1“ u kompleksu muzeja vojne povijesti (Vienna Museum of Military History) u samom centru Beča, a organizator natjecanja bio je IPMS Austria (maketarski savez Austrije). U subotu 9. ožujka nakon prijava i postavljanje maketa u prostoru muzeja predviđenom za natjecatelje, tik uz redovne postave muzeja uslijedio je obilazak muzeja i brojnih štandova s maketama i maketarskim potrepštinama. Nedjelja 10. ožujka bila je rezervirana za razne maketarske prezentacije i druženje maketara, razmjena iskustava i vještina izrade maketa, kao i za proglašenja pobjednika, te podjela nagrada.

Juniori su nagrađeni specijalnim certifikatom „GO MODELLING-Juniors“ i slobodnim izborom maketa, dok su seniori nagrađeni lijepim tradicionalnim plaketama za prvo, drugo i treće mjesto. Ekipu Aero kluba „Fenix“ Cerić činili su natjecatelji: Matej Balen u juniorskoj konkurenciji i Darko Krajinović, Mate Rapčan, Josip Zetaković, Josip Crnjac, Tomislav Marjanović i Mato Barišić u seniorskoj konkurenciji dok je Ivana Rapčan bila tehnička podrška i pripomoć. U juniorskoj konkurenciji certifikat je dobio Matej Balen, te specijalnu nagradu Češkog maketarskog saveza za najbolju maketu.

U seniorskoj konkurenciji Darko Krajinović osvojio je srebrnu plaketu, a Mate Rapčan osvaja izvanredno četvrto mjesto. U ukupnom ekipnom plasmanu AK „Fenix“ Cerić osvojio je treće mjesto, a s obzirom na to da je konkurencija bila izuzetno jaka ovaj uspjeh je vrlo značajan.