Šimun Stojanović iz Županje rođen je prije godinu i pol s rijetkim genetskim oštećenjem nogica i kralježnice, te ovo ljeto putuje na Floridu na operacije koje će mu omogućiti da se kući vrati na svojim nogama.

Radi se o operativnim zahvatima koji zahtijevaju šestomjesečni boravak u Americi, rehabilitaciju kao i protezu. Sve to zahtjeva puno novca tako da iz obitelji mole za pomoć.

Dragi prijatelji, poznanici, rodbino, svi ljudi dobrog srca, ovo je Šimun, naše treće djete, naše ČUDO… Šimun je rođen sa brojnim malformacijama koje ga spriječavaju unatoč velikoj borbi i želji da stane na svoje nogice. Priliku za liječenjem smo dobili u jednoj američkoj bolnici na Floridi, Miami (West Palm Beach) gdje bi dr. Paley uz asistenciju drugih liječnika operirao Šimuna. Do njegove 2. godine najkasnije moramo krenuti sa operacijom. Ovim putem vas sve molimo za pomoć, kroz borbu koja traje već godinu i 5 mjeseci financijski smo iscrpljeni. HZZO je donio pozitivno rješenje glede operacije ali Šimunov oporavak bi trajao oko pola godine, a mi bismo to vrijeme trebali pokriti sve troškove života u Americi sto je nama trenutno nedostižno uz sve odlaske na preglede iz Županje u Zagreb, uz medicinske potrepštine koje sami financiramo, uz dvoje druge djece. Pomozite nam da odemo sa Šimunom po njegove “nove nogice”, pomozite nam da naše dijete konačno prohoda”, stoji u molbi Šmunovih roditelja.

Mole sve, koji mogu izdvojiti koju kunu, da novac uplate na račun otvoren u Erste Banci: HR3624020063103590525, na ime majke Martina Stojanović, Županja. Opis plaćanja: Darovanje za zdravstvene potrebe – Šimun Stojanović. Za donacije iz inozemstva BIC/SWIFT je ESBCHR22.