U Vukovarskoj osnovnoj školi Antuna Bauera održano je 61. natjecanje mladih tehničara na županijskoj razini, a učenici osnovnih škola natjecali su se u dvanaest područja tehničke kulture.

Marija Đordić, učenica šestog razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Vinkovci, osvojila je prvo mjesto u području fotografije, a time i odlazak na Državno natjecanje mladih tehničara u Poreču, na koje putuje u pratnji svog mentora Josipa Funarića.

Povjerenstvo na županijskoj razini natjecanja u području fotografije radilo je u sastavu Mirjana Pešec, Jadranka Letinić i Zora Stanisavljević, a natjecanju je pristupilo ukupno devet učenika. “Vrednovanje rezultata na županijskoj razini natjecanja u području fotografije sastoji se od tri dijela, odnosno pisane provjere znanja iz predmeta tehnička kultura, snimanje digitalnim fotoaparatom i vizualno izražavanje na zadanu temu te izbor radova i obrazloženje ideje snimanja. Na temu “Nešto staro, nešto novo” svi natjecatelji odgovorili su na fotografski zanimljiv način. Zbrajanjem bodova po svim elementima prvo mjesto, dakle, osvojila je Marija Đordić, drugo mjesto pripalo je Ani Raguž iz Vukovara, a treće Klari Crčić iz Jarmine”, objašnjava članica povjerenstva ovog natjecanja Mirjana Pešec.

Inače, Marija Đordić jesenas je sudjelovala i u trodnevnoj fotoradionici Hrvatskog fotosaveza “Vinkovci-portret grada camerom obscurom”, odlična je učenica i članica KUD-a “Šumari”.