15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Gradskim kuloarima zavrtjela se priča o obnovi stadiona Cibalije

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Premijer Andrej Plenković najavio je u utorak kako Vlada kreće u velik i ozbiljan projekt izgradnje i obnove stadiona diljem zemlje među kojima je i vinkovački stadion, a nakon jučerašnje objave na našem portalu novosti.hr, krenule po gradskim kuloarima priča se zavrtila oko neplanirane, ali realno moguće obnove stadiona u Lenijama.

“To je jedna od ljepših vijesti koje smo čuli u posljednje vrijeme i takav korak bio bi ogroman dodatni vjetar u leđa Cibaliji, ali i općenito nogometu na ovom našem području jer moramo uzeti u obzir da će Vinkovci uskoro na raspolaganju imati i novi moderan teren s umjetnom podlogom. Pozdravljam, stoga, inicijativu Vlade i premijera Plenkovića da se krene u obnovu i rekonstrukciju nogometne infrastrukture u Hrvatskoj koja je najblaže rečeno u lošem stanju”, referirao se javnosti danas predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Vinkovaca Mario Jurić, izravno uključen u rješavanje problematike sportske infrastrukture u Vinkovcima.

Jurić odmah računa i na protivnike ovog projekta kojih će neminovno, kakokaže, biti, ali i poručuje:

“Prije svega moraju se uzeti u obzir rezultati i doprinos nogometa hrvatskom sportu i društvu općenito te promociji zemlje u svijetu. A ono što je još važnije, ističe, broj je djece i mladih koji su svakodnevno uključeni u nogometna zbivanja u svojim klubovima, u doslovno svakom selu i gradu u Hrvatskoj”, poručuje.


Kako smo jučer napisali, vinkovački stadion izgrađen još davne 1966. godine, dok je posljednji put osvježen uoči finalne utakmice Kupa Hrvatske između Dinama i Hajduka 2018. godine. Još je vrjedniji podatak kako danas u klubu, u šest selekcija mladih, trenira i igra preko 350 dječaka, a u seniorskoj momčadi dodatnih tridesetak igrača čime dolazimo do brojke od gotovo 400 sportaša koji svakodnevno “žive” na stadionu.

“Grad Vinkovci i gradonačelnik Bosančić uložili su velike napore kako bi Cibalija dobila novi teren s umjetnom podlogom, a jednaka je stvar i s nastojanjima da stadion u Lenijama uđe u obnovu, čime bi zaokružili ovu priču i osigurali izvrsne uvjete za rad svih klupskih selekcija”, ocjenjuje Mario Jurić.

Vjerujući premijeru na riječi, dodajemo kako je ovaj stadion na usluzi ne samo nogometašima, nego i srednjoškolcima, atletičarima, vrtićarcima, osnovnoškolcima, ostalim sportašima i rekreativcima koji pozdravljaju najavu, kako obnove vinkovačkog, jednako i izgradnju nacionalnog stadiona u glavnom gradu Republike Hrvatske.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno