24 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Mario Milinković novi predsjednik županijskog SDP-a

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Načelnik Općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, novi je predsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije, odlučili su na izbornoj konvenciji u subotu članovi te županijske organizacije.

„Pred nama je vrlo težak, ozbiljan i odgovoran posao i vjerujem da će on uroditi plodom te da ćemo vratiti povjerenje žitelja naše županije”, poručio je nakon izbora Mario Milinković, dodavši kako će SDP ponuditi rješenja za micanje Vukovarsko-srijemske županije sa začelja liste županija koje zaostaju u razvoju.

Podsjetimo, načelnik Općine Stari Mikanovci u trećem mandatu obnašat će svoj drugi mandat predsjednika županijskog SDP-a do iza lokalnih izbora 2025. godine, kada slijedi redoviti novi unutarstranački izborni ciklus.

Prvi put vodio je županijski SDP od 2016. do 2018., zamjenivši Željka Sabu optuženog zbog podmićivanja vijećnice i izlaska iz zatvora. Bio je jedan od četvorice SDP-ovih načelnika koji se vrhu stranke usprotivio njegovom povratku tada na čelo SDP-a iz spomenutih razloga. Milikoviću sada predstoji tri godine pripreme organizacije do sljedećih lokalnih izbora 2025., ali prije toga i organizacijsko jačanje za redovite parlamentarne, predsjedničke izbore odnosno europske izbore koji nas očekuju superizborne 2024. godine.

“Spojem mladosti i iskustva te željom za razvojem i ostankom u našoj županiji bit ćemo konstruktivna oporba i nudit ćemo rješenja kako bi se promijenilo vrlo teško stanje u kojem je Vukovarsko-srijemska županija”, rekao je Milinković, po zanimanju inače inženjer elektrotehnike.

Na mjestu predsjednika vukovarsko-srijemske županijske organizacije SDP-a zamijenio je Gorana Heffera, koji je u travnju podnio ostavku na tu dužnost iz osobnih razloga o čemu smo izvijestili proljetos na našem portalu novosti.hr

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno