28 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Mario Mraković i Branimir Gaković pobjednici 3. Fenix kupa u izradi maketa

Više od autora

- vl promo-

U natjecateljskoj sezoni 2022. prvo maketarsko natjecanje organizirao je Aero klub „Fenix“ Cerić, uz pokroviteljstvo grada Vukovara, pod nazivom „3. Fenix Kup“.

Natjecanje, a ujedno i izložba maketa, organizirana je u športskoj dvorani Osnovne škole Antuna Bauera Vukovar, prostor koji se pokazao kao idealan za ovakvu vrstu natjecanja već prošle godine. Ove godine seniori su se natjecali u 25 službenih kategorija, dok su juniori bili zastupljeni u tri kategorije. Uvaženi gosti bili su: ravnatelj škole Zlatko Milić, predstavnik grada Vukovara Josip Paloš, predsjednik Županijske zajednice tehničke kulture Drago Kraljević, predsjednik Aero kluba „Fenix“ Cerić Darko Krajinović, kao domaćin natjecanja.

Ove godine sudjelovali su i natjecatelji iz Srbije (Beograd, Novi Sad i Sombor), BiH (Banja Luka) i Slovenije (Ljubljana). Želja organizatora je da Fenix kup preraste u tradiciju. Ukupno je bilo 28 službenih kategorija za natjecanje (zrakoplovi 1/72; 48; 32, bojna vozila 1/72; 35, civilna vozila sva mjerila, civilni zrakoplovi sva mjerila, brodovi i podmornice, diorame, itd.), a ukupno je bilo prijavljeno iznimno kvalitetne 134 makete. Nakon ocjenjivanja stručnog sudačkog žirija podijeljene su medalje i nagrade za one najbolje. Za najbolju (THE BEST OF SHOW-senior) izabrana je maketa SU-355/GWH koju je izradio Mario Marković iz MK David Schwartz iz Zagreba, a u juniorskoj konkurenciji istu nagradu osvojila je maketa Fw 190A-4 koju je izradio Branimir Gaković iz MK Slavoljub Penkala također iz Zagreba.

Za Aero klub „Fenix“ Cerić natjecali su se seniori: Damir Kuterovac, Darko Krajinović, Mate Rapčan, Tomislav Marjanović i Mato Barišić, a juniore je predstavljao Damjan Krajinović. AK „Fenix“ Cerić ukupno je osvojio 14 medalja i ponovo pokazao da ima vrhunske maketare.

Podjelu odličja i nagrada izvršili su Tomislav Marjanović i Darko Krajinović. Nakon službenog dijela podjele nagrada domaćini su se zahvalili svim natjecateljima na sudjelovanju i dolasku i zaželjeli da turnir postane još masovniji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno