10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

“Zar svejedno je” Marka Kutlića na Zagrebačkom festivalu

Više od autora

- vl promo-

Na Radio Vinkovcima subota je rezervirana za novitete. Ovaj put gost nam je bio Marko Kutlić povodom novog singla „Zar svejedno je”.

Kutlićeva „Poleti ptico” već duže vrijeme je stalni repertoar u eteru, a sa svojim timom skuhao je novu pjesmu „Zar svejedno je” koja od našeg subotnjeg razgovora plovi frekvencijom 90,2. Iza pjesme su sjajni autori glazbe i aranžmana Igor Ivanović i Marko Vojvodić, dok im se na tekstu pridružio Borko Morić. Prepoznatljiv refren u kojem se Kutlićeva izvrsna interpretacija jako dobro ističe.

„U zadnje vrijeme bila mi je nekakva suša što se tiče kreacije, dođu tako vremena kad čovjek ne može ništa napisati. Imam neke pjesme, ali nikako ih završiti i oprostiti se s njima. U tom razdoblju dobio sam mail od Igora i Marka, s kojima sam radio prvi album „U kapi tvoje ljubavi”, kako imaju pjesmu za mene i da bi s njom išli na Zagrebački festival. Pjesma mi se svidjela na prvu. Bit će mi drago da je tamo izvedem”, kaže Kutlić te komentira Zagrebački festival više kao dobru platformu za promociju pjesme, a manje kao natjecanje.

Što se tiče same pjesme Marku je došla baš u pravo vrijeme jer je s njom kliknuo, a na Zagrebačkom Festivalu, osim nagrade za najbolju pjesmu festivala, tu je i posebna nagrada za najemitiraniju festivalsku pjesmu. Tko zna možda baš jedna od njih padne u ruke Kutlića.


„Lijepo je kad dobiješ priznanje za svoj rad. Nema mi ništa draže kad publika, ali i struka prepozna tvoj rad i trud. Ne gledam na glazbu kao na natjecanje nego kao kanal kroz kojeg puštaš emocije i misli te na taj način dopireš do ljudi. To je za mene srž glazbe, da se kroz nju povežem s publikom”, dodaje Marko koji za ovu godinu ima dosta planova o kojima skromno govori.

„Nadam se da će ove godine biti gotov i album. Ne znam koliko je pametno pričati o planovima na glas, ali neka ideja je do kraja ove godine skupiti još koju pjesmu i zatvoriti album na kojem već imam nekoliko singlova. Za sada su tu Poleti ptico, Budiš me, Budi moja noć, Zaplesala je s ljetom – duet koji sam radio s Matijom Cvekom, Uz nju i Zar svejedno je. Bit će još pjesama koje neće izaći kao singlovi čisto da publika dobije nešto što još nije čula”, zaključuje glazbenik.

Što se tiče Zagrebačkog festivala, 18 je novih pjesama jubilarnog 70.-tog izdanja, najdugovječnijeg glazbenog festivala u Hrvatskoj, koji će se održati 17. ožujka. Uz umjetničkog direktora festivala, Branimira Mihaljevića, uredništvo festivala činili su Tony Cetinski, Uršula Tolj, Tomislav Mrduljaš i Igor Jurilj. „Svi smo jako zadovoljni s odabranim pjesmama. Imali smo velik broj pristiglih prijava i to nije bio lagan zadatak. Preslušali smo uistinu sve, neke i po nekoliko puta, i vjerujte mi kad kažem da bi bilo odličnih pjesama čak i za dvije polufinalne večeri. Raduje me da će na pozornici sedamdesetog festivala biti baš ove pjesme“, izjavio je Branimir Mihaljević.

Sve pjesme zaplovile su radijskim eterima, a možete ih čuti i na 90,2.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno