24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Marš za životinje

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Prijatelji životinja i Udruga Pobjede danas organiziraju treći Marš za životinje. Okupljanje sudionika započelo je u 11 sati na Trgu kralja Tomislava, a povorka će se kretati središnjim ulicama Zagreba, kroz Park Josipa Jurja Strossmayera, Zrinjevac, Teslinu ulicu, Masarykovu ulicu, Frankopansku ulicu, Ilicu i Trg bana Jelačića gdje će se u 12:30 sati održati kratki program. Povorka potom nastavlja kroz Jurišićevu ulicu do Trga hrvatskih velikana.

“Ovaj događaj prilika je da svi zajedno marširamo ulicama Zagreba za sve one koji nemaju mogućnost izboriti se za svoja prava. Sve potlačene, napuštene, zlostavljane, iskorištavane i odbačene životinje bit će u mislima i srcima stotina prosvjednika, ali isto tako i onih koji su iz Hrvatske i inozemstva podržali Marš”, kaže Emanuela Poturica iz Prijatelja životinja.

Transparentima sa snažnim porukama, zastavama, šarenim dimnim bakljama, bubnjanjem Zlih bubnjara i glasnim sloganima, sudionici će središtem grada širiti poruku ljubavi za sve stanovnike planeta Zemlje. Poturica ističe: “Želimo li postići pozitivne društvene promjene i graditi društvo solidarnosti i održivog mira, svoj krug suosjećanja moramo proširiti i na one koji nemaju glasa i gotovo nikakvih prava. Mir nije samo odsutnost rata nego i prisutnost pravde, a mi vjerujemo da će pravde biti tek kada uistinu odbacimo duboko ukorijenjene principe nadmoći koji se najviše očituju u našem odnosu prema životinjama”, poručuju organizatori. Uz poznate pojedince, Marš za životinje podržalo je više od 50 svjetskih i domaćih organizacija iz SAD-a, Australije, Slovenije, Grčke, Izraela, Kanade, Belgije, Škotske, Njemačke, Italije, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Nizozemske i Francuske. Maršu se osobno pridružila i Annabella McIntosh, koordinatorica za Istočnu Europu njemačke PETA-e.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno