6 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Materijalna pomoć osnovnoškolcima Vinkovaca i okolice

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je, zajedno s GDCK Slavonski Brod, GDCK Novska, GDCK Hrvatska Kostajnica, GDCK Glina, GDCK Ilok, GDCK Vukovar i GDCK Županja, partner u provedbi EU-projekta Hrvatskog Crvenog križa „Školski pribor i školska oprema za Slavoniju i Pounje“, kojega je prijavitelj Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod, a posredničko tijelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovim projektom Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci će materijalno pomoći djeci koja će u školskoj godini 2019./2020. pohađati od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području djelovanja GDCK Vinkovci koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok i općine: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci.

U suradnji s navedenim jedinicama lokalne samouprave i osnovnim školama u tijeku je prikupljanje dokumentacije koju trebaju popuniti i priložiti roditelji/skrbnici djece koja ispunjavaju jedan od sljedećih kriterija:

  1. djeca iz obitelji primatelja zajamčene minimalne naknade, kojima je pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb Vinkovci
  2. djeca samohranih roditelja s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 3.276,00 kuna.
  3. djeca iz obitelji s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.025 kuna kao iznosa prosječne neto plaće za svibanj 2017.
  4. iznimno, djeca iz obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću dulje od 3 mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

Sukladno projektu, učenici od 1. do 4. razreda primaju školski pribor – školska torba, set olovaka i kemijskih olovaka, šiljila i gumice, set materijala za likovni odgoj, drvene bojice, flomasteri, vodene bojice, kistove i sl., set trokuta/ravnala u ukupnoj vrijednosti do 500 kuna i školsku opremu – bijele majice, kratke hlače, sportska obuća – platnene patike za dvoranu i patike za vanjske prostore, trenirka, te vrećicu za opremu za tjelesni odgoj, a u ukupnoj vrijednosti do 500 kuna. Učenici od 5. do 8. razreda primaju samo školsku opremu.

Kako bi dijete ostvarilo uvjete za primitak školskog pribora i školske opreme, roditelji/skrbnici trebaju dostaviti dokaze o ispunjavanju kriterija i popuniti i priložiti obrasce s podacima o učenicima/cama koji ispunjavaju kriterije za dodjelu pomoći iz EU-projekta „Školski pribor i školska oprema za Slavoniju i Pounje“: zahtjev za humanitarnu pomoć, anketni upitnik s veličinama odjeće i obuće, izjavu o zajedničkom kućanstvu i preslik osobne iskaznice podnositelja zahtjeva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno