15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Matko Čolaković za hrvatsku reprezentaciju osvojio zlato u kategoriji zračni pištolj

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Smederevu u Srbiji održano je natjecanje u juniorskoj konkurenciji 10m zračno oružje Walther Youth Cup Smederevo 2023. ( U16; U18; U21 ). Na natjecanju je nastupilo 293 strijelca u muškoj i ženskoj konkurenciji i to u konkurenciji 11 zemalja, BiH, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Turska.

Za Hrvatsku je nastupilo 25 reprezentativaca, a izvrsne uspjehe ostvarili su i naši Vinkovčani, članovi Streljačkog društva Vinkovci.

Matko Čolaković (U21) uzeo je zlato, zračni pištolj s rezultatom 566 krugova. Drugi dan je ušao u finale i nakon nešto lošijih hitaca osvojio 8. mjesto.

Ekipno zračni pištolj Hrvatska je osvojila 2.mjesto.

Zračni pištolj juniorke U21 Ćubelić Vlatka je osvojila 2. mjesto, a Ćukušić Anna U18 3. mjesto. Ekipno zračni pištolj juniorke osvojile su 1.mjesto.

Zračna puška juniori U21 Darko Tomašević okitio se srebrom, a U16 junior Tadić Toma osvojio je zlato. Ekipno zračna puška juniori Hrvatska je osvojila 1.mjesto.Ekipno zračna puška juniorke Hrvatska je osvojila 6.mjesto.

Drugog dana natjecanja nakon finala uslijedilo je natjecanje zračna puška juniori. Darko Tomašević osvaja 3. mjesto, a Vrcić Tvrtko 8. mjesto. Kod juniorki Turk Anamarija je osvojila 7.mjesto.

Što se tiče zračne puške kod juniorki Ćukušić Anna je osvojila 6. mjesto , dok je Ćubelić Vlatka završila sedma.

Iz naše županije u reprezentaciji nastupila je Lemac Kiara Vukovar u kategoriji zračni pištolj i natjecanje završila na 15. mjestu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno