17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Za nastavak projekta “Učionica za život” Dječjem domu Sveta Ana Vinkovci preko 25 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Dječji dom Sveta Ana Vinkovci nastavlja s radom za dobrobit svojih korisnika, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i ulazi u novo poglavlje projekta Učionica za život. Kako su danas izvijestilli, ostvaren je projekt prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a završno izvješće o provedbi projekta spremno je za dostavu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
“Učionica za život II – Za još vedrije dane u zagrljaju sunca i boja” nastavak je projekta kojemu je cilj povećanje kvalitete prostornih uvjeta za pružanje socijalnih usluga smještaja i poludnevnog boravka koje u Centru za pružanje usluga Sveta Ana Vinkovci pružaju djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.


“Drugu godinu zaredom zajedno s Domom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju “Marija – Naša nada”, našim partnerima iz Širokog Brijega, prijavili smo se na Javni poziv te dostavili projektne prijedloge za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je financiranje našeg projekta i ove godine u ukupnom iznosu od 25.361.,00 EUR, od čega je Centru za pružanje usluga u zajednici Sv. Ana Vinkovci dodijeljen iznos od 12.222,00 eura”, pojašnjavaju iz Doma.

Podsjećaju kako je dodijeljeni iznos utrošen na ličenje zidova spavaonica, dnevnih boravaka, hodnika i blagovaonice i bojanje radijatora u zgradi Centra Sv. Ana Vinkovci. Na taj način nisu se poboljšali samo higijenski uvjeti nego su stvorene pretpostavke za ostvarenje zadataka estetskog odgoja i djelovanja na razvoj osjećaja za lijepo kod djece.

Projektni partneri posjetili su Vinkovce i Centar Sv. Ana u rujnu 2023., a uzvratni posjet i put u Široki Brijeg organiziran je i ostvaren od 10. do 12. studenoga 2023. godine. Tijekom posjeta stručni radnici razmijenili su iskustva i primjere dobre prakse, a zasigurno je prekogranična suradnja ovih ustanova doprinijela socijalnoj i demografskoj revitalizaciji prekograničnog područja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno