27 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Među samo dvadeset u svijetu

Više od autora

- vl promo-
Učenik 7.a razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Vinkovcima, Filip Marunček, izborio je finale međunarodnog natjecanja “Hippo” koje organizira Global Hippo Association, neprofitna organizacija s ciljem promoviranja engleskog jezika te međukulturalne suradnje diljem svijeta.

Ovo je natjecanje samo nastavak višegodišnjeg uspješnog rada i ostvarivanja rezultata u nastavi engleskoga jezika u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Vinkovcima. Protekle tri godine imali su svoje predstavnike i na državnoj razini Natjecanja u poznavanju engleskoga jezika. To su bili: Ivan Blažanović koji je osvojio 6.mjesto pod mentorstvom profesorice Gabrijele Romić, Lucija Beškara koja je osvojila 2.mjesto pod mentorstvom profesorice Lidije Škrlec i Dominik Šobačić koji je osvojio 13.mjesto.

Već spomenuto natjecanje “Hippo” podijeljeno je u pet kategorija, ovisno o uzrastu djeteta te stupnju poznavanja jezika. Glavni pokrovitelj natjecanja je Global Hippo Input, tvrtka smještena u Rimu. Osnovna škola Vladimira Nazora se prvi puta uključila u ovo zanimljivo međunarodno natjecanje još prošle godine i to na inicijativu nastavnica Engleskog jezika, Gabrijele Romić i Lidije Škrlec.

Filipova mentorica Gabrijela Romić prati Filipa na njegovom “Hippo” putu. Nakon školske razine natjecanja Filip je sudjelovao na polufinalnom natjecanju u Osijeku. O tome kako je Filip odradio polufinalno natjecanje, govori činjenica da je pozvan na finalno natjecanje u svojoj kategoriji, zajedno s još samo dvadesetak učenika iz cijeloga svijeta, a koje će se održati 12. i 13. svibnja u Italiji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno