3 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Memorijal u čast junaku Davoru Joviću

Više od autora

- vl promo-

Ovogodišnje natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH održat će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane nagrada za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga nosit će ime po bojniku Davoru Joviću.

U nedjelju, 6. svibnja, počinje natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku”. Natjecanje se redovno provodi od 2007., a Memorijal nosi ime bojnika Davora Jovića koji je jedan od junaka koji su ostvarili pobjedu nad agresorom u Domovinskom ratu. Osim pokazanog junaštva u najtežim ratnim vremenima, bojnik će ostati zauvijek zapamćen i kao pobjednik prvog natjecanja “Prvi do Knina, prvi do slobode”, održanog 1997. na stazi dugoj 76 kilometara koja je uključivala gađanja i savladavanje prepreka, a iz kojeg je izraslo natjecanje “Prvi za Hrvatsku”. “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2018.” bit će održano od 6. do 11. svibnja 2018. na krajnjem istoku RH u Vukovarsko – srijemskoj županiji, na širem području gradova Vinkovaca i Vukovara.


Zadane radne točke za natjecatelje prolaze slavonskom ravnicom, ispresjecane u rijekama i kanalima, hrastovim šumama i plodnim poljima, koje nas podsjećaju i na Domovinski rat, jer upravo ovom stazom (kukuruzni put) izvlačili su se hrvatski branitelji iz herojskog grada Vukovara, simbolom otpora i obrane suvereniteta RH i hrvatskog naroda u nametnutom nam Domovinskom ratu. Natjecanje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH tijekom cijele godine, a cilj natjecanja je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine.

Program ovogodišnjeg Memorijala je sljedeći: 6. svibnja u 20 sati počinje koncert na Trgu bana J. Šokčevića u Vinkovcima gdje nastupaju Yazz orkestar OS RH, Opća opasnost, Bosutski bećari i Tambura band. 7 svibnja u 19 sati u Županji, na Trgu kralja Tomislava, bit će održan koncert Yazz orkestra OS RH. 8. svibnja, od 13 do 17 sati u Iloku nastupit će Taktičko tehnički zbor OS RH. 9. svibnja u 10 sati na Trgu bana J. Šokčevića bit će održano natjecanje vrtića Grada Vinkovaca s vojnim preprekama prilagođenim vrtičkom uzrastu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno