16 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Mimika Orchestra 25.5. izdaje Divinities of the Earth and the Waters

Više od autora

- vl promo-

‘Divinities of the Earth and the Waters’ je konceptualni album o čovječanstvu, zajedničkoj povijesti i kulturnoj povezanosti, ali i o psihodeličnom putovanju pojedinca u samoga sebe, svoje strahove i moralne dileme. Oni su predstavljeni kroz niz događaja temeljenih na južnoslavenskoj i drugim balkanskim tradicijama, slavljima i glazbenim stilovima. Radnja prati protagonista od ranog djetinjstva do sprovoda.

Zvuk Mimika Orchestra može se opisati kao mješavina progresivnog rocka, jazza i tradicionalne glazbe, ali tu su i teški grooveovi, sintesajzeri, live elektronika i free jazz improvizacije. Album sadrži 7 dugih kompozicija koje je napisao i aranžirao Mak Murtić, a pod njegovom palicom izvelo ih je preko 30 glazbenika. Miks je radio Hrvoje Nikšić, mastering Petar Dundov, a za likovno oblikovanje i dizajn bila je zadužena Jiao Guo.


Mimika promovira novi album 25.05. u Muzeju suvremene umjetnosti

U petak 25.05. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu Mimika Orchestra u cijelosti će predstaviti album ‘Divinities of the Earth and the Waters’.

Uz orkestar gostuje i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) te skladatelj, autor, vokalista i istraživač tradicije sevdaha Damir Imamović.

Uz orkestar i cjelokupni zvučni nastup, osmišljen je i video zid autorice Ive Gavrilović koji se veže uz cjelokupnu priču. Nastup će se odviti u Muzeju Suvremene Umjetnosti u vrhunski opremljenoj dvorani Gorgona te će orkestar za ovu prigodu biti i proširen s dodatnim i često gostujućim članovima iz Hrvatske i Slovenije.

ULAZNICE: entrio.hr

AFTER PARTY: Nakon koncerta održati će se After party u klubu Spunk (NSB) s DJ-em Damjanom Morellom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno