Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac ponudila je danas mandat na raspolaganje, a nakon što je u subotu sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđena djevojčica, jer vozila je bez valjane vozačke dozvole i udarila djevojčicu.

“Jako sam potresena, ne znam što da kažem. Nisam ni znala da mi je vozačka dozvola istekla još 2016. godine, ali to me ne opravdava. Premijeru sam u subotu ponudila svoju ostavku i jutros sam dala mandat na raspolaganje. Vozila sam 30 na sat, dobro znam tu ulicu, no dogodilo se to što se dogodilo i jednostavno sam u stanju šoka. Najvažnije mi je ipak da je malena dobro. Ispričavam se hrvatskoj javnosti”, poručila je ministrica Žalac prilikom današnjeg obraćanja novinarima.

Podsjetimo, ministrica Žalac u subotu kasno navečer o nesreći se oglasila i na Facebooku napisavši: “Nakon ovog nesretnog dana još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće. Posjetila sam svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja. Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve uz djevojčicu su i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak. Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih deset godina te se zbog navedenoga propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu”. Gabrijela Žalac mandat je ponudila na raspolaganje, a hoće li i otići s mjesta Ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odlučit će premijer Andrej Plenković.