Na prvi travanj, vjerojatno namjerno, Mnogi drugi objavili su prvi singl kojim najavljuju svoj drugi studijski album. “Galileo” je ujedno i prva glazbena suradnja ovog benda, a Valentino Bošković se pokazao kao idealan izbor za pjesmu ove tematike. Jer tko može bolje govoriti o Galileu, zemaljskoj kugli, izvanzemaljcima i ostalim događanjima na Mliječnoj stazi od intergalaktičkog boga Marsa, od Valentina Boškovića.

Mnogi drugi, 2019. | Foto: BroPromotion press

U nešto drugačijem glazbenom izričaju Mnogi drugi su se uhvatili u koštac s još uvijek aktualnom problematikom Zemlje kao ravne ploče te ju kroz pjesmu i spot satirično prikazuju. U maniri propovjednika finale pjesme zaključuje sam Valentino Bošković, najpoznatiji nepoznati istraživač svemira.

Dobili smo izjavu mjesečevom poštom i od Valentinota: “Ovi iz Mnogih drugih su me probudili usri’ marsovskega pizolota, pa san in se mora nekako osvetit. Za osvetu san in izrepa priko pisme.”

Ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi drugi ne daju konkretan stav o obliku zemlje već dovode u pitanje sve informacije koje nam se danas serviraju i traže od slušatelja/gledatelja da se zapitaju što je istina, a što laž.

Mnogi drugi, 2019. | Foto: BroPromotion press

“Galileo” je prvi singl kojim najavljujemo drugi album i novu fazu Mnogih drugih. Glazbena suradnja s Valentinom Boškovićem, na koju smo jako ponosni jer izuzetno cijenimo njihov rad, također je prva suradnja s nekim glazbenikom i vjerujemo da će ih biti još u budućnosti. Jako smo zadovoljni kako je ispala pjesma i veselimo se otkriti i druge singlove koje pripremamo za ovu godinu – zaželjeli smo se novih pjesama i ta se energija može prepoznati u “Galileu.” – kažu Mnogi drugi.

Režiju potpisuju Martin² (Martin Mandir i Martin Zlopaša), Marko Čordaš (Studio Jeka) suvereno je vladao kamerom, za 3D & VFX efekte pobrinuli su se Nikola Kovač i Martin Zlopaša dok je za montažu zaslužan Bruno Režek. Za dobru atmosferu na snimanju pobrinula se Pivovara Medvedgrad i dobro podmazala ovaj video uradak.