1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

MIZ: Beroš žrtva krađe identiteta u lažnom oglasu za lijek

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ministarstvo zdravstva upozorilo je građane da je na društvenim mrežama objavljen lažni oglas u kojemu se nedopušteno koriste fotografije ministra Vilija Beroša i njegove navodne preporuke upotrebe lijeka za bolove u zglobovima. 

Riječ je o sve češćoj pojavi netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima i metodama u kojima se pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui liječnika, kao što je vidljivo u posljednjem primjeru videoisječka u kojemu ministar Beroš preporučuje lijek za zglobove, navodi Ministarstvo.

Kupnja koja može ozbiljno ugroziti zdravlje

Građane upozoravaju da im kupnja takvih lijekova, putem neprovjerenih internetskih izvora, oglasnika ili elektroničke pošte, može ozbiljno ugroziti zdravlje. Poziva ih se da lijekove nabavljaju isključivo na ovlaštenim prodajnim mjestima, odnosno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Ministar Beroš ističe potrebu da se stane na kraj lažnom oglašavanju lijekova te na taj način  zaštiti građane i pacijente.Ne ‘nasjedajte’ na oglase o čudotvornim lijekovima

Lažno oglašavanje te krađa identiteta i zloupotreba mojeg imena, kao i ranije drugih liječnika, za svaku su osudu struke i medija te postupanje nadležnih institucija, poručuje ministar.

Poziva pacijente da ne ‘nasjedaju’ na oglase o čudotvornim lijekovima, da slušaju svoje liječnike i aktivno brinu o svojem zdravlju.

“Postojeće reformske aktivnosti u smjeru podizanja zdravstvene pismenosti jedan su od načina osvještavanja građana, a poduzimamo i korake prema drugim nadležnim ministarstvima i svim drugim institucijama u čijim nadležnostima je navedena problematika”, istaknuo je Beroš.

Ako smo išta naučili u pandemiji je da nam je ministar zdravstva neurokirurg, kažu vrhunski.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno