“Ovo možda nisu izbori od onolike važnosti kao što su to oni parlamentarni, ali zasigurno su od iznimne važnosti za stanovnike mjesnih odbora, za komunalno uređenje i infrastrukturu, kao i općenito poboljšanje života u svim dijelovima grada. Zbog toga nam je jako važno da što više naših sugrađana izađe na ove izbore i izabere što bolje kandidate, one koji će biti aktivni u svojoj zajednici, u svom dijelu grada, odnosno one koji će biti sposobni riješiti probleme koje još uvijek imamo”, naglasio je uoči potpisivanja Sporazuma o političkoj suradnji na izborima za vijeća mjesnih odbora grada Vinkovaca, s predstavnicima Hrvatske stranke umirovljenika, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci dr. Mladen Karlić.

Ovom prilikom napomenuo je i da su svjesni da vinkovački mjesni odbori još uvijek nemaju pravu financijsku i pravnu osobnost, ali da se radi na tome da se i to promjeni.

“Želja nam je da osobe koje budu izabrane u svojim mjesnim odborima sudjeluju i u kreiranju gradske politike, a sve u cilju što brže realizacije projekta i rješavanja problema građana. Našim zajedničkim nastupom s Hrvatskom strankom umirovljenika želimo iskoristiti potencijale koje imamo, a kako bi i našim umirovljenicima omogućili što ugodniji život u našem gradu”, istaknuo je Karlić.

Predsjednik Gradske organizacije HSU-a Vinkovci Borislav Manojlović rekao je da su mjesni odbori prvi korak u kojem građani mogu ostvariti neke svoje osobne potrebe.

“U svakom od mjesnih odbora ima određenih problema, ali vjerujemo da u istima ima i kvalitetnih ljudi koji su spremni pomoći u rješavanju tih problema. Zato na izbore moramo izaći u što većem broju i izabrati prave ljude”, poručio je Manojlović. Gradonačelnik Ivan Bosančić još je jednom podsjetio da su vijeća mjesnih odbora produžena ruka gradske uprave i da zajedničkim snagama mogu puno više učiniti za građane.

“Kroz vijeća mjesnih odbora dobivamo kvalitetne informacije i onda nam je lakše donositi odluke kada su komunalni projekti u pitanju. Moram pohvaliti i dosadašnju suradnju s HSU-om u Gradskom vijeću, te izraziti želju da se ta suradnja nastavi i kroz vijeća mjesnih odbora, što će rezultirati s još većim brojem projekata i kvalitetnih rješenja u svim dijelovima grada”, rekao je gradonačelnik.

Suradnju ovih dviju stranaka pohvalio je i predsjednik Županijske organizacije HSU-a Marinko Lukenda, koji je također pozvao građane da na izbore izađu u što većem broju. Izbori za vijeća mjesnih odbora grada Vinkovaca bit će održani u nedjelju 28. travnja. Inače, Vinkovci imaju 12 mjesnih odbora, a svako vijeće mjesnog odbora broji 9 članova.