21 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Mlade odbojkašice najbolje na završnici turnira u Valpovu

Više od autora

- vl promo-

Ženski odbojkaški klub Vinkovci odigrao je završnicu Međunarodnog turnira u Valpovu. Vinkovački klub nastupio je u dvije kategorije, a u jednoj zauzeo prvu poziciju.

FOTO: ŽOK Vinkovci

Radi se o Međunarodnom turniru u Valpovu na kojem sudjeluju djevojčice i dječaci, a oni su raspoređeni u starosne kategorije super mini odbojka, mini odbojka i mala odbojka. Ove smo godine sudjelovali u dvije kategorije, odnosno u mini odbojci i maloj odbojci. U ovom natjecanju svako igra sa svakim, turnir je započeo u listopadu, igralo se jednom mjesečno, a sada je odigrana završnica, istaknula je Danijela Merli Mitrović, trenerica u ŽOK Vinkovci.

Što se tiče kategorije male odbojke, odnosno igračica 2010. i 2011. godišta, vinkovački klub može se pohvaliti osvojenim prvim mjestom u konkurenciji od 22 ekipe. Tijekom cijelog trajanja odbojkaškog nadmetanja predstavnice kluba izgubile su samo jedan set, a u finalnoj utakmici bile su bolje od Đakovčanki. S druge strane, u dobnoj kategoriji mini odbojke klub je zauzeo 11. mjesto, a ovim igračicama je to ujedno bio i prvi nastup na nekom turniru.

FOTO: ŽOK Vinkovci

Trenira se 3 do 4 puta tjedno u dvorani Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, s tim da se neke igračice, koje su perspektivnije, uključuju u 3. Hrvatsku odbojkašku ligu. Radi se o seniorskoj ligi, ali nju kod nas igraju mlađe kadetkinje. Uvjeti za treniranje su zadovoljavajući, fiksni su termini, a vikendom su utakmice i turniri”, ističe trenerica.

Do kraja natjecateljske sezone u sklopu treće lige odigrat će se još utakmice protiv Višnjevca i Nove Gradiške, a trenutno se vodi borba za prvu poziciju.

FOTO: ŽOK Vinkovci

Mi nemamo neku veliku pauzu nakon sezone, kada završi natjecateljska sezona, nastavljamo s trenažnim procesom kroz kojeg ispravljamo greške i učimo. Trenira se do 15. srpnja, a onda se mjesec dana odmaramo i krećemo u novu sezonu. Planirano je još odraditi turnire u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a točne termine odigravanja tek ćemo saznati”, zaključila je Danijela Merli Mitrović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno