Danas u švicarskom gradu Martignyu počinje program Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži CTIF. Snage Hrvatske predstavljat će DVD Bedekovčina (VZŽ Krapinsko-zagorske), DVD Šandorovec (VZŽ Međimurske) i DVD Nuštar (VZŽ Vukovarsko-srijemske). Boje Vukovarsko-srijemske županije i Općine Nuštar u Švicarskoj će predstavljati mladež ženska nuštarskog DVD-a.

Podsjetimo, na 13. po redu Državnom prvenstvu vatrogasne mladeži u Zadru prošle godine DVD Nuštar predstavljali su mladež ženska i mladež muška. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije, natjecanje je okupilo ukupno 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

Mladež muška nije imala previše sreće i uspjela je ostvariti 11. mjesto u kategoriji muških ekipa, od njih 57, dok je mladež ženska nakon dugo godina konačno ostvarila dugo očekivanu pobjedu i zauzela 1. mjesto. Na temelju toga, mladež ženska stekla je pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca čiji program počinje danas u Martignyu u Švicarskoj, a završava u subotu 20. srpnja.