12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Mladi Ivan Mesić povraća krv i pada u nesvijest, ponovno mu je potrebna pomoć

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Novu borbu vodi od srpnja prošle godine. Borbu koja mu, uz sve ostale dijagnoze kojih ima previše za bilo koji život, a kamoli ovog 15-godišnjaka, dodatno otežava život. Ivan Mesić, mladić iz Podgrađa o kojemu sve pisali već par puta, povraća krv i pada u nesvijest.

Kako nam je rekla njegova majka Ana, obavili su sve moguće pretrage i preglede u Vinkovcima, Osijeku i Zagrebu, no liječnici nisu uspjeli ustanoviti od čega ovaj dječak toliko često pada u nesvijest, ali i povraća krv. “Svi nalazi bili su na granici normale”, kaže Ana i dodaje kako ga ni na tren više ne može ostaviti samog jer bi se mogao ugušiti.

Na Institutu za majku i dijete u Beogradu prošle godine Ivanu su pomogli u liječenju tumora u usnoj šupljini pa je ova obitelj iz Podgrađa pomoć ponovno odlučila potražiti upravo tamo. I uspjeli su. Ne možda onako kako su se nadali, ali dovoljno da njihovom dječaku barem malo pomognu s terapijama. Tamošnji liječnici utvrdili su kako mozak ne dobiva dovoljno kisika, jedna žilica se blokira i nema protoka krvi.

“Krenuli smo s terapijama 8. ožujka i one će biti svakog utorka do 24. svibnja, od 10 do 12 sati. Uz njihove injekcije Ivan bi mogao i početi pričati što bi nam svima jako puno olakšalo situaciju, makar da može reći da je gladan, žedan ili mora na wc. Njemu zbilja treba pomoć, dijagnoze se samo redaju, a spada nigdje”, očajna je Ana Mesić.

Terapije u Beogradu koštat će 9.800 eura, bez troškova putovanja. Ana i njezin suprug, koji je i sam bolestan, već su prodali svoje krave i žive samo od primanja koji ona dobije za status njegovatelja te njegove mirovine. Troškovi života su sve skuplji, a Ivanove potrebe sve veće. Poziv je ovo da još jednom pokažemo svoju spremnost na pomoć onima u potrebi i dječaku, koji uz Downov sindrom ima još 19 dijagnoza, pokušamo olakšati svakodnevicu. Barem da može normalno disati.


Svi koji žele pomoći mogu uplatiti na broj računa:

Privredna Banka Zagreb
Ana Mesić

Tekući račun u stranoj valuti: HR0423400093231942963

Tekući račun u kunama: HR1523400093215343737

Podsjetimo još kako je Ivan najmlađi od sedmero djece u obitelji Mesić. Tijekom poroda ostao je bez kisika i zbog toga svoj mladi život provodi u muci, uz gotovo svakodnevne posjete bolnicama i doktorima koji nemaju baš puno riječi optimizma i utjehe. Gubi kisik, teško diše i svaki dan može biti koban. Tumori na plućima i u usnoj šupljini donekle su stavljeni pod kontrolu, no on je ponovno počeo izbacivati krv i gušiti se.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno