16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Mladim obiteljima stigao asfalt u novom odvojku Žanićeve ulice

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Kako je i najavljeno iz gradske uprave prije mjesec i pol dana, a kada su obavljeni pripremni radovi, u tijeku je asfaltiranje odvojka Žanićeve ulice, praktično novoizgrađene ulice.

Nakon što je izgrađena sva potrebna komunalna infrastruktura, dio je ovo grada s parcelama koje su obitelji mogle kupiti po povoljnim cijenama. Upravo njima doveden je asfalt.

“Ovaj novi dio ulice odlično se popunjava, grade se nove kuće u koje useljavaju mlade obitelji i to je ono najvažnije. Sada kada je osigurana i sva potrebna komunalna infrastruktura, vjerujem kako će cijeli ovaj dio vrlo brzo biti do kraja popunjen”, istaknuo je pročelnik UO komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić prilikom današnjeg obilaska radova u novom odvojku pri kraju Ulice Dragutina Žanića Karle.


Ulica je asfaltirana u dužini od 230 metara, a radovi se odvijaju prema građevinskoj dozvoli izdanoj 2018 godine. Sve skupa vrijedno je više od pola milijuna kuna, sufinancirano je sredstvima Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a pomoć u provedbi projekta pružila je Vinkovačka razvojna agencija – VIA. Do kraja trogodišnjeg projekta ostalo je odraditi još samo detalje u pojedinim ulicama, najavljuju iz Grada Vinkovaca s obzirom na to da se radovi na aglomeraciji privode svome kraju. Ulice poprimaju svoj konačni oblik, a sve kako bi građanima osigurali veću kvalitetu života.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno